Yaklaşan Kayseri Ticaret Odası seçimleri öncesi seçim çalışmaları hız kesmeden sürerken mevcut Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın karşısına aday olarak çıkan KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy hakkında da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle çok çarpıcı iddialar ortaya çıktı.

İbrahim Çivici isimli bir şahıs, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kom Şubede verdiği ifadede KTO Başkan Adayı Ömer Gülsoy’un da aralarında bulunduğu oturma grubunu deşifre etti. Ayrıca FETÖ oturmalarına katıldığı iddia edilen Ömer Gülsoy’a ait şirketlerin 17-25 Aralık 2013 sonrası 2014 yılında GESİAD’ın yaptığı 80 faaliyete sponsor da olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşan Kayseri Ticaret Odası seçimleri öncesi seçim çalışmaları hız kesmeden sürerken mevcut Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın karşısına aday olarak çıkan KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy hakkında da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle çok çarpıcı iddialar ortaya çıktı.

ÖNEMLİ BİR FETÖ OTURMA GRUBUNU DEŞİFRE ETTİ

Halen Kayseri Ticaret Odası’nın Meclis Üyesi olan Şafak Çivici’nin eşi İbrahim Çivici’nin Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kom Şubede verdiği ifadede çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

ÖMER GÜLSOY DA FETÖ OTURMALARINA KATILIRMIŞ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle sorguda verdiği 2 tam sayfalık ifade metninde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün Kayseri’deki büyük bir oturma grubunu deşifre eden İbrahim Çivici, kısa süre önce Kayseri Ticaret Odası Başkanlığı görevine adaylığını açıklayan KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy’un da adını verdi. KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ile birlikte sık sık FETÖ oturmalara katıldığını anlatan İbrahim Çivici şu ifadeleri kullandı:

“Bana anlatılan Fethullah Gülen cemaati ile 2013 yılı içerisinde ancak hangi ayda olduğunu bilmediğim bir zamanlarda kendisiyle ticari ilişkimde bulunan Halit Gazezoğlu isimli şahıs, bana bir oturma gruplarının olduğunu burada hem ticari konuların hem de dini bazı konuların görüşüldüğünü bu oturmalara iş adamı ve esnaf düzeyinde insanların katıldığını benimde katılmamı istedi bende kabul ettim. Katılmış olduğum oturmalarda Halit Gazezoğlu, Ahmet Mercan, Tahir Keskinkılıç, Memduh Boydak, Ömer Gülsoy, Ergün Bilen, Mehmet Kıranatlıoğlu (Ünallar Motor Sahibi) Ahmet Gümüşçü ve şuanda ismini hatırlayamadığım bazı şahıslar vardı.”

ÖMER GÜLSOY, 17-25 ARALIK SONRASI GESİAD’A SPONSOR OLMUŞ

Diğer yandan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (GESİAD) resmi sosyal paylaşım platformu olan Kayseri Gesiad isimli facebook hesabında çok çarpıcı bir görsel materyalin yayınlandığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık 2013 sonrası 24 Ocak 2015 tarihinde paylaşılan ve içeriğinde “2014 yılı boyunca gerçekleştirdiğimiz 80 faaliyete sponsor olan “Markalar Birliği” firmalarımıza teşekkür ederiz” şeklinde çok çarpıcı ifadelerinin yer aldığı dokümanda, şimdi Kayseri Ticaret Odası Başkanlığı görevine talip olan KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy’a ait olduğu öğrenilen (Gülsoy Şirketler Grubu) şirketlerin de sponsorluk yaptığı ortaya çıktı.

İŞTE 17-25 ARALIK SONRASI GESİAD’A SPONSOR OLAN O 16 ŞİRKET

KTO Başkan Adayı Ömer Gülsoy’un FETÖ oturmalarına katılıp, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) arka bahçesi olarak faaliyet gösteren GESİAD’ın 2014 yılı içeresinde düzenlediği faaliyetlere sponsorluk yapması akıllarda soru işaretleri bırakırken, ağırlıklı olarak Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 15 şirketin daha 17-25 Aralık sonrası aynı etkinlikler için sponsorluk yaptıkları belirlendi.

İşte o şirketlerin isim isim listesi:

“ALPEXİM, DOĞUŞ, ENVA DIŞ TİCARET,GÜLSOY, KINAŞ, KIRANATLI HOTEL, KORKMAZ SUÇUKLARI, LUXELL, MEDİNORM, MİLLEO AYDINLATMA TASARIM, MONDİ, MOTEK, SEBAT ALİMİNYUM, TUNAGÜR SEYAHAT ACENTESİ, TUNA ÇELİK KAPI, UÇARKUŞ GRUP.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi