AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili listesi hakkında konuştu. Milletvekili adayalarını tanıtan Özhaseki, “Bir önceki listemiz çok eleştirilmişti, bu listede Cumhurbaşkanımızla ben de görüştüm, üzerine de çalıştık. 1. sıraya Hulusi Paşa’nın konulması en doğrusuydu. Çünkü bütün bakanlar için alınmış bir karar vardı. Kayseri de Hulusi Paşanın memleketi. Hulusi Paşa kıymetli bir insan, ömrünü bu ülkeye adamı. Ben şahsen sadece Kayseri’nin değil, tüm Türkiye’nin Hulusi Paşaya bir borcu olduğuna inananlardanım. Hulusi Paşa, ülkeyi 15 Temmuz gecesi büyük bir badireden alıyor. Genel Kurmay da belki sistematik olarak emir komuta zinciri içerisinde ihtilal yapılsa başarılı olma ihtimali çoğu zaman olabilir. Ogün elbette millet sokağa döküldü, iradesine sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız duyuru yapınca herkes sokağa çıktı, canını hiçe saydı. Bir başka lider dışarı çıkın, canımızı hiçe sayıyoruz diye duyuruda bulunsa kim çıkardı sokağa, hiç kimse çıkmazdı. Sokağa dökebilecek tek insan vardı o da Recep Tayyip Erdoğan’dı. Burada Hulusi Paşanın tavrı hepsinden önemli. O tavırla Türkiye Büyük bir badireden kurutuldu. İhtilal başarılı olsaydı, insanlar yine sokağa çıkardı çok büyük kan dökülürdü. Kayserililer Hulusi Paşanın yaptığı bu fedakarlığı biliyorlar, sevdiler ve destekliyorlar. 2. Sırada Ayşe Hanım var, bazıları bir şeyler diyor ama Kayserili Ayşe Hanım. Partimizin ilk kurucuları arasında. 10 yıl kadar MYK üyeliği yaptı. Bilgili entelektüel dolu dolu bir insan. Sonrasında 5 sene boyunca İl başkanlığı yapmış, kendine göre çalışkan, disiplinli bir insan. 4. Sıraya Murat Cahid’i ısrarla ben söyleyerek yazdırdım. Çünkü Erciyes’e çok emek verdi, oraya öyle bir performans sundu ki 10 sene genel müdür aramadık oraya. Yurtdışına aştı. Ekonomiye döndürecek her türlü fikir ondan geldi. 5. Sırada Bayer Bey var. O da köy hizmetleri il müdürlüğü yapmış, özel idare de genel sekreterlik, yine belediyede köy hizmetlerinden sorumlu daire başkanlığı yapmış bir arkadaş. Bütün muhtarların tamamının telefonu cebinde, her köye eli ulaşmış, her köyde bir hizmeti var. Mahmut Bey’i de iş alemi için özellikle istedik ve yazdırdık. Sonrasında Kadın kolları başkanımız var, eski il başkanımız var, Kocasinan ilçe başkanımız var, hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlar. Deniz’de uyum gösterdi 10. Sıradayım demiyor, koşturuyor mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

Seçim sonrası bütün partilerden seçilen vekillerin Kayseri için birlikte çalışmaları teklifi üzerine Özhaseki, bunu bu dönemde de yapmaya çalıştıklarını ancak muhalefet vekillerinin istemediğini ima etti. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleri ile beraber toplam 8 kişi kol kola vererek çalıştıklarını dile getiren Özhaseki, “1-2 sefer Ankara’da arkadaşlarımızı çağırdık, geldiler yemek de yedik. İyi niyetli oldukları takdirde hepsini evime davet ederim yeter ki gelsinler. Kayseri projelerinin ucundan tutsunlar. Şimdi hızlı tren ile ilgili konuşuyorlar ya bütün evrakları önüne koyayım hangi işlemler bitmiş görsün ona göre konuşsun. Ama ne yazık ki bu vatandaşlar bunu çok tercih etmiyorlar. Geçmişte 6 kişi bizdik, 2’de Milliyetçi Hareket Partisinden vardı 8 kişi kol kola girdik çalıştık. Onlar da bakanlıklarda iş takip ettiler. Ne yazık ki öbür 2 arkadaşta bu imkanı bulamadık” ifadelerini kullandı.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Develi Organize Sanayi Bölgesini Sordu CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Develi Organize Sanayi Bölgesini Sordu

‘KAYSERİ HALKI KENDİSİNE HİZMET EDENİ DE BİLİYOR, GEVEZELİK EDENİ DE...’

6 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri'de yapacağı miting hakkında da konuşan Özhaseki, “Miting hususunda tecrübeli bir partimiz var. Önce meydan ve yol güzergahları hazırlanacak. Sonra oradaki partililerimizi nasıl taşıyacağımızla ilgili tedbirler alınacak. Bütün bu hususlarda çalışmalarımızı yaptık. Bu cumartesi yapacağımız mitingin son yıllarda ki en müthiş miting olacağını düşünüyorum. Çünkü bir tarafta Cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan var, onun yaptıkları, kazandırdıkları, Kayseri’ye hizmeti var. Karşı tarafta da eleştirdiğimiz bir yapı var. Böyle bir ortamda Kayseri halkı vefalı, Kayseri halkı kendisine hizmet edeni de biliyor, gevezelik edeni de biliyor. Kimin dürüstçe çalıştığını da biliyor, kimin durmadan laf ürettiğini de biliyor. O insanlar senelerce Mehmet Özhaseki’nin boyuna posuna oy vermediler, hizmete bakarak oy verdiler. Her seçimde oyum arttı. Burada da son 20 yılda yapılanları göz önüne getirirseniz gerek Türkiye gerekse Kayseri açısından vatandaş bunu çok iyi değerlendiriyor. Birde karşı tarafın oluşturacağı ortamın Türkiye’yi bölücülüğe götüren bir yapı olduğunu da herkes hissetti. Ben bir gün olsun Kemal Beyin ağızından PKK lanet olsun size, siz bölücü örgütsünüz lafını duymadım ben. Onlar işin algı noktasındalar ve milleti kandırdıklarını zannediyorlar” diye konuştu.