Kadın ultrason cihazının eksik olduğu söyleniyor. Devlet bu sınıflandırmadan dolayı bu cihazları bu hastanelere vermiyor. Önümüzdeki günlerde bu eksiklikler giderilmezse gerekirse eksik cihazları biz belediye bütçesiyle alıp hastanemize hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Tomarza Devlet Hastanesi’nin nüfus kapasitesinden dolayı E1 sınıfı kapsamında olduğunu ve bazı cihazların olmadığını, ilerleyen süreçte belediye bütçesiyle temin edileceğini dile getiren Başkan Şahin, “Bizim hastanemiz E1 Sınıfında bir hastane. Hastanemizdeki kapasite iyi. Eksik olan diş röntgen cihazı. Kadın ultrason cihazının eksik olduğu söyleniyor. Devlet bu sınıflandırmadan dolayı bu cihazları bu hastanelere vermiyor. Bazı hayırseverlerimizle görüştük. Önümüzdeki günlerde bu eksiklikler giderilmezse gerekirse eksik cihazları biz belediye bütçesiyle alıp hastanemize hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı. 

Başkan Şahin, Tomarza ilçesine bir rehabilitasyon merkezinin açılması için belediye başkanı olmadan önce çok uğraştığını söyleyerek, “Belediye Başkanı olmadan önce ilçemizde rehabilitasyon merkezi açılsın diye çok uğraştım. Sebeplerinden bir tanesi de benim engelli bir oğlum var. Bunu bilenlerden biriyim. Bunun için bazı şartlar var. Şartları uyan bir yer olması lazım. Rehabilitasyonla ilgilenen olan bir firma ilçemizde okul açmak istiyor. Bizde belediyemize ait olan birkaç yer gösterdik. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞHEKİM HOROZOĞLU GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ BAŞHEKİM HOROZOĞLU GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

E Grubu Hastaneler: Hasta yatağı sayısı 25 yatağın altında olan entegre ilçe hastaneleridir. Bu hastane grubu kendi içinde E1, E2 ve E3 grubu hastaneler olarak 3’e ayrılmaktadır. E1 Grubu Hastaneler ise toplam nüfusu 18 bin ve üzeri olan ilçelerde hizmet vermektedir.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ