AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları ve parti yönetimi katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, "Antalya Manavgat, Muğla, Marmaris, Adana ve Mersin olmak üzere son 5 günde 35 şehrimizde çıkan 130 orman yangını, tüm ekiplerin üstün gayreti ile kontrol altına alınmıştır.

Orman yangınlarında, 13 uçak, 9 insansız hava aracı, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su ikmal aracı, 120 iş makinası ve yaklaşık 4 bin 800 personel görev yapmaktadır. Aynı zamanda, kısa bir süre önce, Yahyalı ilçemizde başlayan orman yangını ise, 10 araç, 39 personel ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler ve Yahyalı belediyemiz ile yapılan kolektif çalışma sonucu kısa bir sürede kontrol altına alınıp, söndürme işlemleri tamamlanmıştır" diye konuştu.

“CHP, YANGINI FIRSAT, FIRSATI DA GANİMET BİLEREK MİLLİ BİRLİĞİMİZE MAALESEF KASTETMİŞTİR”

AK Parti Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir ise, "Tüm çabalarımız karşısında, adeta tüm dünyada etkisini artıran orman yangınlarında devlet-millet el ele verip birlik olacağımız bu günlerde, malum siyasi parti CHP, 'Yangını fırsat, fırsatı da ganimet' bilerek milli birliğimize maalesef kastetmiştir. Bundan yaklaşık 6 ay önce, 'bu parti, ne zaman Türkiye'nin partisi olacak?' dediğimizi hatırlatmak isterim. Gerçi dünyadan bi haber olan bu siyasi parti ve şürekası ön yargılı politika izlemeyi bıraksalar ve etraflarına baksalar olup biteni anlayacaklar. Ama ne fayda. Karşımızda beyaza siyah diyen bir güruh var" ifadelerini kullandı.

“KURGULANMIŞ VE MONTAJ BİR FİLM İZLEDİK”

Ardından İl Başkanı Yardımcısı Bedir, muhalefete eleştiride bulunarak konuşmasında YouTube mecrası üzerinde ulusal nitelikte yayın yapan bir kanalın Kayseri'de yaptığı sokak röportajlarına da değindi. Bedir, çekilen videonun bir 'kurgu' olduğunu, kanalın habercilerinin video çekiminden kısa bir süre sonra başka bir siyasi partiye konuk olduklarını öne sürdü.

Bedir, "Bir süre önce, Kayseri'mizde senaristi önceden belirlenmiş ve kurgulanmış masum bir 'sokak röportajı' gibi kimlikle servis edilen montaj bir film izledik. Burada genç, yaşlı, emekli, engelli, çiftçi, esnaf 'bir karede' buluşmuş; hep bir ağızdan muhalefetin Ak Parti düşmanlığını dile getirdiğini işittik, Bu işi yapan şahsin İYİ Parti Antalya teşkilatında üst kurul adayı olmaya çalışan bir partili olduğunu da öğrendik" diye konuştu.

“ANA İŞİ SOKAK RÖPORTAJI YAPMAK İSE İLAVE İŞİ NEDİR?”

Bedir, soru yönelterek "Şimdi sormak istiyoruz; bu röportajları yapan şahsın ana işi sokak röportajı yapmak ise, ilave işi nedir? CHP belediyesinde veya iştiraklerinde ilave bir iş yaptı mı? Buna karşılık bir bankamatik kartı var mı, maaş aldı mı? Şehrimize saat 15.30'da gelip, hızlıca yapılan bir röportajın ardından 'görev tamam, şimdi yemek vakti' deyip saat 16.30 civarı İYİ Parti İl Başkanı'nın misafiri olarak ikindi yemeğinde bulundu mu?" ifadelerini kullandı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi