Şimşek, YKS’den 1 gün önce internet üzerinde yaşanan birtakım olayların adayları etkilediğini belirterek “Bu yıl da geleceğimizi tayin edecek olan üniversiteye giriş sınavına tekrardan ulaşmanın büyük heyecan içerisindeydik. Lakin 25 Haziran Cuma günü, yani üniversite sınavından 1 gün önce öğlen saatlerinde ortaya atılan bir yalan haber tüm motivasyonumuzu alt-üst etmiş ve sınava girecek 2 milyon 607 bin 903 öğrenci arkadaşımı ve milyonları bulan ailelerini olumsuz şekilde etkilemiştir” diye konuştu. Şimşek, Kılıçdaroğlu’na seslenerek “CHP Genel Başkanı her zaman olduğu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemiş ve yalanın yayılmasında aktör olmuştur. Biz buna artık şaşırmıyoruz. Ama gençlere söylenen bu Kılıçdaroğlu yalandan günlerdir çok rahatsızız Sayın Kılıçdaroğlu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanın olmasını ve taşıyıcısı bunu biz gençlerin sınavına bir gün kala ucuz siyasetlerini malzeme etmesini siyasetlerine asla unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Aynı gün internet üzerinde yayın yapan bazı haber mecralarının ‘manipülatif haber yaptığını’ ve bunun öğrencileri olumsuz etkilediğini öne süren Şimşek, “Yalanları ortaya atan yayın organları, bunları yaymaktan ve biz gençlerin kafasını karıştırmaktan da maalesef çekinmemiştir. 27 saat boyunca devam ettirdikleri yalan haberlerini sınav saatinin son bulmasıyla birlikte düzeltmiş ve haberin gerçeğini paylaşmışlardır. Fakat iş işten geçmiştir. Bir yıl boyunca hazırlanmış olduğumuz sınavın ilk oturumu bu yalan haberin etkisi altında sonlanmıştır” ifadelerini kullandı. Mevzubahis haber mecralarının, yaşanan olaylardan sonra haberleri silerek özür dilediğini dile getiren Şimşek “Yalanı yayan ve bizlere ulaşmasına sebebiyet veren basın kuruluşları servis ettikleri yalan haberden dolayı ufak bir mahcubiyet hissetmiş olacak ki haberi geri çekip kamuoyundan özür dilemiştir” şeklinde konuştu.

Şimşek, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine eleştiriler yönelterek “Bugün geldiğimiz noktaya bakıldığında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya üzerinden başlattığı ‘Katarlı gençler sınavsız Türkiye'de okuyacak’ algısı, sosyal medyada belli odaklarca yayılmıştır. Bu algının oluşturulması tamamen kötü niyet taşımakla beraber, sınavlarına sadece bir gece kalmış arkadaşlarımızın zihinlerini allak bullak etmeye yetmiştir. Gençlerin ‘Özür dile’ çağrısını ciddiye almayan Kılıçdaroğlu hâlâ içinde bulunduğu yanlış tavırla hareket etmektedir. Hatasına karşılık özür dileme erdemini gösteremeyen bir insanın, bu ülkenin gençleri tarafından kabul görmeyeceğini açıkça beyan ediyoruz. Tüm bu sebeplerden dolayı Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminden 26 Haziran Cumartesi günü bir özür mesajı beklemiş ve sesimizi sosyal medya aracılığı ile kendisine duyurmak istemiştik” ifadelerini kullandı.

Şimşek, kendilerinin bazı kesimler tarafından ”troll” olarak addedildiğini eleştirip “#ÖzürDileKılıçdaroğlu etiketi ile Twitter gündemine girerek yüzlerce paylaşım ile sesimizi duyurduğumuzu düşünürken; Sayın Kılıçdaroğlu, yine şaşırtmayarak skandal bir açıklama ile biz gençleri "trol” olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmuş ve bizleri görmezden gelmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, trol dediğiniz biz gençler bize yaşattığınız bu manevi yıkım sebebiyle size 1 TL'lik manevi tazminat davası açmak üzere buradayız. Sizin deyiminizle biz ‘troller’ şimdi adliye binası önünden gür bir sesle Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyoruz: Yalan bir haberin peşinden koşup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiğiniz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz” diyerek konuşmasını tamamladı. Ak Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Furkan Mert Şimşek ise sürecin takipçisi olacaklarını ve istişare hâlinde olduklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

26-27 Haziran’da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) bir gün önce bazı haber web sayfaları Türkiye Cumhuriyeti ve Katar Devleti arasında imzalanan “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesini ‘Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp okuması’ şeklinde yorumlamış, aradan geçen saatlerden sonra özür dilemişlerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı gün içerisinde yapılan haberlerden birini Twitter üzerinden retweet’lemişti. Kılıçdaroğlu, retweet’inde “Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, ardından retweet’ine “Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız” diye eklemede bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi