Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş şunları söyledi: “Melikgazi teşkilatı olarak mahallelerimizi ziyarete devam ediyoruz. Bu sefer Yeşilyurt ve Sarımsaklı mahallelerimize gittik. İlk olarak Yeşilyurt mahallemize uğradık. Burada durum şu; Sağlık evi kapalı. Doktor 15 günde bir geliyor. Kırsal mahallelerimizde genelde yaşlı vatandaşlarımız olduğu için 15 günde bir doktor gitmesi doğru değil. En azından haftada bir gitmesi gerekir. Doğal gaz yok. En kısa zamanda doğal gazın getirilmesi talep ediliyor. Köyün karşı tepelerinde büyük kayalar var ve oldukça tehlikeli. Kaya düşmesi sonucu can ve mal kaybına neden olma riski var. Bu nedenle Melikgazi belediyesinin buradaki 70-80 civarı evi afet alanı ilan edip buradan taşıması gerekiyor. Melikgazi belediyesine müracaat edilmiş ancak yapacağımız bir şey yok diye cevap verilmiş. İlla birilerine bir şey olacak ancak ondan sonra harekete geçeceğiz. Ders almadan hiçbir şey yapmıyoruz.

Ulaşım aktarmalı olarak yapılıyor. Bu da yaşlılarımız için oldukça sıkıntılı oluyor. Hiç olmazsa günde 2 seferin direk yapılması talep ediliyor. Bölgede 100 den fazla besi ahırı var ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız var. Her köyde olduğu gibi burada da çiftçilerimiz ve besicilerimiz tarım krediye ve bankalara gırtlaklarına kadar borçlular. Holdinglerin milyarlarca lira borcunu silen, hibe, destek ve teşvikler veren iktidar, konu çiftçilerimiz ve besicilerimiz olunca maalesef yeterince destek vermiyor. Bu konuda mutlaka ciddi bir şeyler yapılması şart. Buradan Sarımsaklı mahallemize geçtik. Sarımsaklı mahallemizde de ulaşım aktarmalı yapılıyor. Aynı şekilde günde 2 kez direk sefer talep ediliyor. Yeşilyurt’a 15 günde bir gelen doktor sarımsaklıya 30 günde bir geliyormuş. Maalesef köylerimize tıbbı anlamda yeterince ilgi gösterilmiyor. Sivas yolu üzerinde köyün girişi vatandaşlarımızın istediği şekilde yapılmamış. 2 km ileriye gidip dönüp gelmeniz gerekiyor. Köye kolay bir giriş talep ediliyor. Ana yoldan giriş vermek biraz zor. Keskin viraj ve hızlı giden araçlar pek izin vermiyor. Ancak köyün başlangıcındaki kavşaktan ana yola paralel bir yan yol yapılması uygun olacaktır.

Köyün kanalizasyonu bir vatandaşın tarlasından geçiyor. Fazla derine döşenmediği için vatandaş boruları sökmüş. Mahalle sakinlerimizin söylediğine göre kanalizasyon suyu sarımsaklı ırmağına karışıyormuş. Buna ilaveten köy merkezindeki kanalizasyon hattıda sürekli tıkanıyor ve sorun yaşanıyormuş. Büyükşehir belediyesi ve Kaski acilen bu sorunları çözmesi gerekiyor. Bir çok kez müracaat edilmiş ancak hiçbir şey yapılmamış. Melikgazi’mizde en bakımsız köy Sarımsaklı diyebiliriz. Ne büyükşehir nede Melikgazi belediyesi burası ile hiç ilgilenmemiş. Bu sorunları kurumlara bizzat ileten köylülerimiz maalesef hiç dikkate alınmıyor. Önemsense idi bugüne kadar zaten gereği yapılırdı. Bu köylerimiz Melikgazi belediyemizin sorumluluk alanında. Bu nedenle Sn. Palancıoğlu’nu ilgili kurumlarla iletişime geçerek tüm bu sorunların çözümü için gereğini yapmaya davet ediyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi