Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “ Geçtiğimiz günlerde şehir hastanesine bir vesile ile gittim. Cuma vakti girdiği için namazımı orada kılmak istedim. Nerede kılabileceğimi görevlilere sordum. Çocuk acil binasının altındaki otoparkta kılındığını söylediler. Söylenen yere gittim. Gerçektende Cuma namazı orada kılınıyordu. Herkes araçların arasında kendilerine iyi kötü bir yer bulmuş oturmuş. Bizde oturduk. Ezan okundu. Oradan bir yerden kendimize bir karton bulduk iyi kötü üzerinde Cuma namazımızı eda ettik. 11 Nisan 2011 de ihalesi yapıldı. 10 Eylül 2011 tarihinde temeli atıldı. Tam 7 yıl sonra 5 Mayıs 2018 tarihinde ise Sn. Cumhurbaşkanının katılımı ile açılışı yapıldı. Planlanmasından açılışına kadar geçen 7 yıl içerisinde 415 milyon Euro yani bugünün parası ile 4 katrilyon 482 trilyon liraya mal olan 1607 yataklı ve her gün binlerce kişinin girip çıktığı böyle devasa bir projede camiinin olmaması ne iktidarın, ne Kayseri’deki belediye başkanlarının, ne bakanların ne milletvekillerinin, nede Kayseri’deki Ak Parti teşkilatlarının hiç kimsenin dikkatini çekmemiş. Camiinin olmadığını açılıştan tam 2 yıl sonra 2020 de fark etmişler ve 2,5 yıl sonra güya şehir hastanesine yapıyormuş gibi lansederek2 camii için 2 hayırsever bulunmuş.

Camiinin biri hastanenin karşı tarafındaki eczanelerin arka kısmında. Şu an bitmiş gibi görünüyor ancak hala hizmete sunulmamış. Tabii Alayı vala ile büyük bir açılış töreni yapılmazsa olmaz. Önce güzel bir reklam yapılması şart. Esasen bu camiinin hastane için değil etrafında yapılan konutlar için yapıldığı çok açık ve net. Çünkü etrafında bir hayli konutlaşma var. Diğer camii ise yine şehir hastanesinin kampusunun dışında kuzeyine yapılan yeni yolun diğer tarafında adli psikiyatri hastanesinin ön tarafında. Bu camii ise şu an betonarmesi yapılmakta. Bitirilmesi ve açılması biraz zaman alacak gibi görünüyor. Esasen doğru olan Projenin en başında planlanması ve 1 camiinin Hastane kampüsünün içine yapılması idi. Böylece gerek hasta yakınları gerekse hastane personeli hem Cuma namazlarını hem de vakit namazlarını cemaatle kolayca ve pratik bir şekilde kılabilirlerdi. Devasa hastanede zaten bir yerden bir yere gitmek bir hayli zaman alıyor. Hastanenin kampüsün dışında olması hiç uygun değil.

Yinede Kampüsün bir köşesine arzu edilirse yapılabilir. Esas kafamızdaki en önemli soru ise hastaneyi neden YDA’nın yapmadığıdır. YDA burayı 25 yıl boyunca çalıştıracak ve milyarlarca Euro para kazanacak. Ama cami yaptırmak için hayırsever aranacak. Camiyi YDA yaptırmalı. Bulunan hayırseverlerimizde ihtiyaç olan şehrimizin başka bir noktasına yaptırmalı idi. Netice itibari ile biz yine de hoş olmayan bu otoparkta Cuma namazı görüntüsünden bir an önce kurtulmak için YDA ‘an kampüs içine güzel bir camii hızlı bir şekilde yapmasını bekliyoruz. “dedi.

Editör: Haber Merkezi