Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, geçtiğimiz günlerde okul çıkışı uğradığı markette 3 kişinin saldırısına uğramıştı. Baygınlık geçiren Öztürk, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Sendikacıya yapılan saldırının yankıları sürüyor. Öztürk’ü evinde ziyaret eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, saldırıyı kınadı. Ataş, Türkiye’nin çete devleti olmadığını belirterek devletin gerekeni yapacağına inandığını söyledi.

“ADLİYE VE EMNİYET ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Bu saldırının sıradan bir olay olmadığını belirten Ataş, “Biz tabi ki bu olayda adliyeye ve emniyete güvenmek zorundayız. Onların da devlet olarak üzerine düşenleri yapmasını bekleriz. Ben bu saldırıyı kınıyorum. Türkiye’nin geldiği nokta öyle bir nokta ki hükümeti eleştiren herkes saldırıya uğramaya başladı. Sistematik olarak birçok kişiye ve gazeteciye saldırıldı. Maalesef emniyet ve adliyede gerekli cezaları almayıp hep birileri tarafından korunduğu için de iş çığırından çıkmaya başladı. Bugün şunları üzülerek öğrendim, Ali İhsan beylerin kurdukları sendikanın 7 kurucu üyesinden 4 tanesine ülkenin çeşitli yerlerinde saldırılmış. Samsun, İstanbul, Kütahya ve son çember olarak da Kayseri’de… Bunun da belirli kesimler tarafından korunduğu gözlemleniyor. Bu ülke için en tehlikeli olan şeylerden biridir. Bu saldırıyı yapan insanların korunmasının ülkeye hiçbir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Burası çete devleti değil. Ülkede herkes herkesi dövüp yanına kar kalıyorsa, birileri tarafından da bu kişiler korunuyorsa ispat etmesi biraz daha zordur. Ama tabi devlet bunu bizden daha iyi biliyordur. Gerekenin yapılacağını bekliyoruz” diye konuştu.

‘GEREKLİ DOSYALARIN EKSİK HAZIRLANDIĞI YÖNÜNDE İDDİALAR VAR’

Ali İhsan Öztürk’e yapılan bu saldırıyı ve buna benzer saldırılar için meclise araştırma önergesi vereceğini de ifade eden Dursun Ataş bu olayın takipçisi olacağını vurguladı. Ataş, “Meclise gittiğim zaman bu olaylarla ilgili araştırma önergesi ve soru önergesi vereceğim. Olayın üzerinden 1 hafta geçmiş ve sonucunda verilen ifadeler olduğu söyleniyor. Ali İhsan Beyi ziyaret ettiğimde de öğrendim. Halen Ali İhsan beyin ifadesinde yer alan kişiler kimlerse bu kişilerin ifadesine başvurulmamış ve gerekli işlemler yapılmamış. Dosyaların eksik hazırlandığı yönünde iddialar var. Bu iddialar ciddi iddialar ve devleti zafiyete uğratacak iddialar. Devlet dediğimiz emniyeti, asayişiyle hukukuyla ve adaletiyle bir bütündür. Herkes üzerine düşeni yaptı mı veya yapmadı mı bunların takipçisi olacağım. Bu saldırıyı yaşayan Ali İhsan Öztürk olabilir, siz olabilirsiniz veya başkası olabilir hiç fark etmez. Devlet herkesi kucaklamak zorunda. Herkes için eşit yargılanmayı ve muameleyi yapması gerekir. Burada böyle şeylerin olmadığı şüpheleri çok fazla. Bir hafta olmuş daha olaylar sonuçlanmamış. Ben bu durumu çeşitli yerler ile görüşeceğim. Bu saldırı Ali İhsan Öztürk’e olduğu için değil herhangi başka biri de olsa aynı tepkiyi veririz” şeklinde konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI ERİDİKÇE DE İNATLAŞIYOR”

Ataş, 2018 yılından beri Türkiye’de ki en önemli sorunun ekonomi, işsizlik ve genç işsizlik olduğunun altını çizdi. Kayseri’deki sorunun daha derin olduğunu geçim sıkıntısının ve işsizliğin kriz haline geldiğini ifade eden Ataş, "Kayseri’deki sorunun daha derin olduğunu geçim sıkıntısının ve işsizliğin kriz haline geldiğini ifade ederek, “sıkıntılı bir süreç “Bu güne geldiğimizde insanların açlık sorunu baş göstermeye başladı. Bu gün ki yaşadığımız kriz bu günün eseri değil. 2018 ağustos ayında patlayan krizin üzerine gelen pandemiyle beraber hükümetin yanlış kararlarıyla bu güne kadar geldik. Bu gün artık bu durum iyice derinleşti. Şuan da ki tek sorunumuz ekonomi, geçim sıkıntısı ve işsizlik. Sahada olduğumuz her yerde kendi şahsım özelinde söylemem gerekirse sadece Kayseri’nin nabzını tutmuyoruz. Ben bunları birçok yerde yayınlamıyorum ama mecliste de hep dile getiren belki de Kayserili tek milletvekilliyim. İki yıl içerisinde Genel Başkanımız ile beraber 50’nin üzerinde il gezdim. Gittiğimiz yerlerde ki sorunun aynısı Kayseri’de de var. Kayseri’de ki sorun daha da derin. Her gittiğimiz yerde bu gün geçim sıkıntısı var. Bu gün baktığımız zaman 1 yıl içerisinde yüzde yüzün altında zamlanmayan hiçbir ürün yok. Yılbaşından bu yana akaryakıta, enerjiye, doğal gaza, elektriğe gelen zamları üst üste koyduğumuz zaman insanlar markete gidemez hale gelmiş durumda. Diğer taraftan sanayici enerji sıkıntısından dolayı kaç gündür iş yerlerini çalıştıramıyor. Kayseri’de gördüğümüz en büyük sıkıntı geçim sıkıntısı, işsizlik ve ekonomik dar boğaz. Şubat ve mart aylarında da daha kötü olacağına inanıyoruz inşallah öyle olmaz ama inşallah biz yanılırız. Bu krize hükümette bir çözüm üretemiyor. Sadece gündemi değiştirmek amacıyla çeşitli olayları ortaya atarak vatandaşı oyalamakla meşgul. Yaptıkları bir çözüm yok sadece çözüm üretirken ürettiklerini söyleyerek yeni sorunlar yaratmaktan başkada bir yere gitmiyor” diye konuştu.

‘SEÇİME GİDİLİP GÜVEN TAZELENMESİ GEREKİYOR ‘

Milletvekili Ataş, son olarak yaşanılan doğal afetlerde dahi hükümetin çözüm üretemediğinin altını çizerek insanların tekrar güven duyması erken seçim çağrısında bulundu. Ataş, Konuyla ilgili konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz 1 haftadır büyük bir kar yağışı altında kaldı. Şimdi sadece buna bakarak ben bir değerlendirme yapmam. Bu gün kar yağışı, bundan birkaç ay önce olan seller, ondan önce olan yangınlar yani üst üste gelen felaketlerde bile artık hükümet müdahile edemez hale geldi ve devletin kurumları çöktü. Devletin kurumları arasındaki iş birliği kayboldu. Bakanlar, sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile demeden ağzını açamıyor. Böyle bir ortamda da bu hükümetin ve sistemin içerisinde çözüm bulması mümkün görünmüyor. O yüzden bunların bir an önce ortadan kalkması ve ülkenin nefes alması, insanların yeniden güven duyması gerekiyor. Yatırımcıların güvenlerinin yerine gelmesi için bir an önce seçime gidilip güven tazelenmesi gerekiyor. Maalesef ki şunu da görüyoruz, Cumhur ittifakı gittikçe eriyor, eridikçe de inatlaşıyor.”dedi BGC)

Editör: Haber Merkezi