Cumhuriyet Halk Partisi eski il başkanlarından Ayhan Gülsoy, bu gün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde CHP Kayseri'den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
"BU GÜNLER KURTULUŞ SAVAŞI'NIN BAYRAMINI YAŞADIĞIMIZ GÜNLER"
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Ayhan Gülsoy'a başarılar dileyerek, "Bu günler Kurtuluş Savaşı'nın bayramını yaşadığımız günler. Ayhan Gülsoy gibi kardeşlerimin elini taşın altına sokması hem bizim çıtamızı yükseltti. Hem CHP'nin çok önemli olduğunu kamuoyunun önüne serdi ve bize güç kattı. Ben kendilerini kutluyorum. Başarı diliyorum. İl yönetimi ve örgüt olarak hepinizin sayın başkanımızın arkasında olduğunu bilmesini istiyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

"1973'DE LİSE SON SINIF ÖĞRENCİSİYKEN GİRDİĞİM BU KAPIDAN BİR DAHA HİÇ ÇIKMADIM"

Daha sonra CHP il binasındaki toplantı salonunu tıklım tıklım dolduran sosyal demokratlara seslenen CHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Ayhan Gülsoy, "7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmak için gerekli başvurumu yapmış bulunmaktayım. 21 Mart 2015 günü örgütlerimizde yapılacak eğilim yoklamasında milletvekili aday adayı olarak parti üyelerimizin huzuruna çıkacak onların desteğini isteyeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesi olmak hepimiz için bir gurur ve güç kaynağıdır. Cumhuriyet Halk Partili olmanın övüncünü, onurunu iliklerine kadar hisseden bir kardeşinizim. 1973'de lise son sınıf öğrencisiyken girdiğim bu kapıdan bir daha hiç çıkmadım. 1973 genel seçimlerinde sandık müşahidi olarak aldığım sorumluluk, sonraki yıllarda il sekreterliği, il başkan yardımcılığı, belediye meclis üyeliği, seçim komisyonu başkanlığı gibi görevlerle sürdü gitti. Bu süreç zarfında il başkanımız hangi değerli partilimiz olursa olsun, genel başkan kim olursa olsun her dönemde her demde partimin ilkeleri doğrultusunda bana ne görev verildiyse yaptım. Sandık başında görev verildiyse sandık başında üzerime düşen her görevi titizlikle sürdürmüş partili bir arkadaşınızım. 2011'de Merkez Yönetim Kurulumuz tarafından atandığım Kayseri İl Başkanlığı görevim ise ömür boyu taşıyacağım bir onur kaynağı olarak kalbimde kalacaktır" dedi.

"HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ HERKESİN VE HER KESİMİN ANKARA'DA GÖZÜ, KULAĞI, SESİ, BABASI, KARDEŞİ, EVLADI OLMAK İSTİYORUM"
Daha sonra AKP hükümetinin icraatlarını eleştirerek neden aday olduğunu anlatan Gülsoy, "Haksızlığa uğramış herkesin ve her kesimin Ankara'da gözü, kulağı, sesi, babası, kardeşi, evladı olmak istiyorum" diyerek şunları söyledi:
" AKP kadrolarının ülkemizi ne hale getirdiğini en iyi sizler bilirsiniz. Ama sizlerinde ne zor şartlar altında hangi tür baskılarla çalıştığınızı bilen sizlersiniz. Basın emekçileri de bugün yaşadığı baskıları ileride kaleme aldıkları zaman inanıyorum ki tarihin yüzü kızaracaktır. Fakat zulmün sonu gelmiştir. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra halkın iktidarını kuracak, rüşvetin de, vurgunun da, talanın da, hesabını soracaktır. İşte bu hesabın sorulduğu gün ben Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olmak istiyorum. Ne kadar haramzade varsa onların ipliğini pazara çıkarmak için, güzel insanlarımızı Ankara'da temsil etmek için milletvekili aday adayı oldum. Haksızlığa uğramış herkesin ve her kesimin Ankara'da gözü, kulağı, sesi, babası, kardeşi, evladı olmak istiyorum. "

"AYHAN GÜLSOY HER KOŞULDA KARANLIĞA KARŞI AYDINLIĞI SAVUNUR"
Son olarak, " Ayhan Gülsoy her koşulda CHP'nin bir neferi olarak yoluna devam eder , karanlığa karşı aydınlığı savunur, bundan da kimsenin kuşkusu yoktur" diyen Gülsoy, şunları söyledi:
"Genel Başkanımızın öncülüğünde sürdürülen halkçı, devletçi mücadeleye daha yakından destek olabilmek katkı sunabilmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev almak istiyorum. İşte huzurlarınızdayım söz artık sizin! Fakat bütün dünya bilir ki, Ayhan Gülsoy her koşulda CHP'nin bir neferi olarak yoluna devam eder , karanlığa karşı aydınlığı savunur, bundan da kimsenin kuşkusu yoktur. Değerli partililerim, kardeşlerim CHP'li olmanın engin gururuyla sizleri selamlıyor ilgi ve desteğiniz için teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum. Sağ olun var olun."

Gülsoy'un yaptığı basın toplantısının ardından partililer Gülsoy'u tek tek tebrik ederek başarılar diledi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi