AYGM tarafından yapımının 5 yıl sürmesi öngörülen Ankara-Kayseri hızlı tren hattı ile ilgili yapılan açıklamada, "Sosyal medyada bugün ortaya atılan 'Ankara-Kayseri hızlı tren projesinin yatırım programında yer almadığı iddiası' gerçek dışıdır" ifadesi kullanıldı. Açıklamanın devamında "142 kilometre güzergah uzunluğu ve 250 kilometre/saat hıza sahip olarak planlanan Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Yapım İşi, 2020E01-153961 No ile Yatırım Programı'nda yer almaktadır. 24 Aralık 2021 tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"2025'TE HİZMETE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ"

AYGM tarafından açıklamanın devamında, projenin finansmanına değinildi. Açıklamada, "Dış finansman kredi niyet mektupları Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderilecektir. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Kreditör görüşmeleri neticesinde yükleniciye 2022 yılında yer teslimi yapılarak işe başlanılacaktır. Dış finansman ile yapılan ihalelerde ilk yıl kredinin çözümlenmesi, avans, yer teslimi ve temel atma yılıdır. Ankara-Kayseri hızlı tren projesini 2025 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ŞABAN ÇOPUROĞLU: "VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK, TUTMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Ankara-Kayseri hızlı tren hattı ile ilgili AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da konuştu. Çopuroğlu, sosyal medya hesaplarında AYGM'nin açıklamasına atıfta bulunarak yaptığı paylaşımda, "Şehrimiz için verdiğimiz sözleri bugüne kadar tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin de bizlere olan güvenini biliyor, inanıyoruz. Kayseri-Ankara hızlı tren projesiyle alakalı yapılan asılsız iddialara binaen açıklamaları dikkatle okumanızı istirham ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi