Kayseri MHP milletvekilleri törenle mazbatalarını aldı. MHP Kayseri milletvekili ve grup başkan vekili Yusuf Halaçoğlu, koalisyon konusunda, "Kimse şunu MHP’den istemesin. Biz terör örgütü uzantısı bir siyasi partiyle asla ama asla birlikte olamayız. Dışardan veya içerden desteğini de kabul edemeyiz. Bu meşrulaştırmak anlamına gelir. Yani bebek katilleriyle bir araya gelen bir MHP düşünülemez. Koalisyonu bu çerçevede değerlendirmek daha doğru olur" dedi.

Kayseri Adliyesi konferans salonunda düzenlenen mazbata töreninde MHP Kayseri 1'inci sıra milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 2'nci sıra milletvekili Hasan Ali Kilci ve 3'üncü sıra milletvekili Süleyman Korkmaz belgelerini , Seçim Kurulu Başkanı Buket Sicimgiller’den aldı. Partililerin de hazır bulunduğu törenin ardından bir konuşma yapan Yusuf Halaçoğlu, "Öncelikle Kayseri ilimizin sorunlarını gözden geçirip gidermeye çalışacağız. İl Başkanlığı aracılığıyla gelen her sorunu çözümleyeceğiz. İşsizlik, hava kirliliği,turizm, eğitim sorunları var. Bunları mecliste çözümleyemeye çalışacağız. Hızlı tren konusu büyük önem taşıyor’’ diye konuştu. Halaçoğlu, "Her siyasi parti iktidar olmak için vardır. Ancak, MHP olarak bizim olmazsa olmazlarımız vardır. AK Parti genel başkanı hükümeti kurmak için, herhalde bizimle koalisyon kurmak için konuşacaktır. Yolsuzlukla mücadele isteğimizdir, buna kimse itiraz edemez. Çözüm süreci, çözülme süreci haline gelmiştir. Bundan AK Parti'de tedirğin olmuştur. Zira, Diyarbakır’da düşünecek olursanız AK Parti 11 milletvekilinden sadece birini çıkartmıştır.10’unu HDP çıkartmıştır. HDP orada, oy kullanımında baskı kurmuştur. Ülkenin birliğini bütünlüğünü bozacak bir işin içinde MHP yer alamaz. Hukuk sistemimiz bağımsız adil bir sistem olmalıdır. Cumhurbaşkanı, Anayasa’nın kendine çizdiği çizgiler, hudutlar içinde kalmalıdır. Cumhuriyetin temel ilkelerinden taviz veremeyiz. Bu ilkeler çerçevesinde de Ak Parti bizimle koalisyon kurmak isterse, tabii ki bu konuyu görüşürüz. Daha dün, dikkatinize sunarım, Telabyad PYD’nin eline geçti. PYD, PKK’nın uzantısıdır. Kuzey Irak’tan bizim Hatay’a kadar olan bir bölge, Suriye’nin önemli bir bölgesi PKK’nın eline geçmiştir. Yani PYD , dolaysıyla Akdeniz’e inmek istiyor. Haliyle Büyük Kürdistan’ın kurulması yolundaki en büyük adım atılmış oldu. Böyle bir sorunla karşı karşıyayız. IŞİD militanları ülkemize girmektedir. 2 milyondan fazla mülteci Türkiye’de asayişi ve sağlığımızı bozacak şekilde dolaşıyor. Bunlar önemli problemler. Bunlar önceden bilinmelidir. MHP olarak kendi üstümüze düşen görevi ülkemiz çıkarları adına yerine getiririz. Kimse şunu MHP’den istemesin. Biz terör örgütü uzantısı bir siyasi partiyle asla ama asla birlikte olamayız. Dışardan veya içerden desteğini de kabul edemeyiz. Bu meşrulaştırmak anlamına gelir. Yani bebek katilleriyle bir araya gelen bir MHP düşünülemez. Koalisyonu bu çerçevede değerlendirmek daha doğru olur."


Ticaret Odası eski başkanı ve Kayseri MHP 2'nci sıra milletvekili Hasan Ali Kilci de, Türkiye’nin birçok sorunu olduğunu, MHP’nin kırmızı çizgileri bulunduğunu, ülkenin ciddi sıkıntılar içinde olduğunu halkın tüm katmanlarının sıkıntı çektiğini, bunu azaltmaya çalıştıklarını belirterek, "Milletimiz bize güvensin" dedi. Kayseri milletvekili Süleyman Korkmaz da konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.


Editör: Haber Merkezi