Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bu kez de atanamayan öğretmenlerin sesi oldu. Atanmayan Felsefe Grubu Öğretmenleri’nin mektubunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde okuyan Arık, “ Suriyeliler için vicdanı sızlayan, onlara iş ve vatandaşlık vermek isteyen, TOKİ’den ev vermeye kalkanlar, atanmayan öğretmenlerimiz için vicdanınız nerede?” diye sordu.

Toplumun farklı kesimlerinin sesi olan ve sorunlarını gündeme taşıyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bu kez de atanmayan felsefe grubu öğretmenlerinin sesi oldu. AKP’nin Suriyelilere vatandaşlık verilmesini vicdanla açıklamaya kalktığını belirten Arık, dünyanın dört bir yanına yardım götürmekle övünen AKP’nin kendi yurttaşlarının feryadını duymazdan geldiğini ifade etti.

‘’ATANAMAYAN ÖGRETMENLERİMİZ İÇİN VİCDANIMIZ NEREDE ?’’
Atanamayan felsefe grubu öğretmenlerinin mektubunun bir bölümünü okuyan Arık, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: “Atanmayan ve sayıları yüzbinleri bulan öğretmenlerimiz içerisinde yer alan 30 bini aşkın Felsefe Grubu öğretmenimizin gönderdiği mektupta bakınız ne diyor; ‘Atanamadığımız ve özel sektörde de iş bulamadığımız için ilerleyen yaşlarımıza rağmen ailelerimizden ve arkadaş çevremizden maddi destek almak durumunda kalmaktayız. Bu durum, birer yetişkin olarak hem onurumuzu hem de psikolojimizi ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Ekonomik bağımsızlığımızı kazanamadığımız için yükseköğretim’ den kalma borçlarımızı ödeyemiyor, aile kuramıyor, günlük ihtiyaçlarımızı karşılayamıyor ve geleceğe dair uzun vadeli planlar kuramıyoruz…’
Evet, atanmayan öğretmenlerin feryadı böyle… Peki, Suriyeliler için vicdanı sızlayan, onlara iş ve vatandaşlık vermek isteyen, TOKİ’den ev vermeye kalkanlar, atanmayan öğretmenlerimiz için vicdanınız nerede? “ dedi.

 
Editör: Haber Merkezi