AKP’nin bilgisi dışında birçok vatandaşı, AKP üyesi yapmasıyla ilgili olarak başlatılan hukuk sürecinde AKP’ye ikinci ceza geldi. Dönemin AKP Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden’e Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet ederek, CHP'li üyeler ve aralarında memurların da bulunduğu 72 kişiyi istemleri dışında üye yazdığı gerekçesiyle, Kayseri 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetmişti. Hükmün ertelenmesine karar verilirken CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, hukuk mücadelesini sürdürdü.

CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca haberi dışında Ak Parti üyesi yapıldığını ve arkadaşlarının kendisiyle 'Ak CHP'li diye dalga geçtiğini bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek, AKP Genel Merkezi’ne ve dönemin AKP Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden’e 20 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Dün Kayseri 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde davanın karar duruşması vardı. Taraflardan son sözlerini alan 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ davanın kısmen kabulüne karar vererek; AKP Genel Merkezi’nin ve KKP Kocasinan İlçe Başkanlığı’nın 01.07.2013 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte müştereken ve müteselsilen ödenmesine hükmetti. Dava sonrasında kararı değerlendiren Yılmaz Karaca’nın avukatı Mustafa Devrim Demirtaş, “Adalet yerini buldu. Haklı davamızı kazanacağımızı biliyorduk. Bu dava Türkiye’de bir ilk olması hasebiyle diğer mağdur kişiler içinde emsal teşkil edecektir” dedi.

Adaletin yerini bulduğunu ifade eden Karaca ise vatandaşlara seslenerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sitesine girerek, her hangi bir partiye üye olup olmadıklarını sorgulamalarını istedi.



Editör: Haber Merkezi