AKP Grup başkanvekili Mustafa Elitaş'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kendi firmasından bakanlığa yüksek fiyata dezenfektan satmasıyla gündeme gelen Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan'ı savunan ifadelerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tepki gösterdi.

“BU PİSLİĞE KENDİSİ DE BULAŞMIŞTIR”

Partisinin Manisa il başkanlığında açıklamada bulunan CHP’li Özel,sert sözlerle eleştirdiği Eliştaş'a şunlara söyledi: AKP Grup Başkanvekili kameraların karşısına geçmiş Ruhsar Pekcan'ı dezenfekte etme, aklama ve paklama telaşına düşmüş. Öyle bir cümle söylüyor ki, ‘O günkü şartları düşünün dezenfektan sıkıntısı çekildiği bir dönem' diyor. Yalanın bu kadar büyüğü olur mu?. Bu ülkede bir çok şeyin sıkıntısı çekildi de dezenfektan sıkıntısı ne zaman çekildi? Ne zaman dezenfektanlar yoka girdi veya karaborsaya düştü? Ruhsar Pekcan'ın firması kendi bakanlığına 35 Lira'ya dezenfektan satıyor. Aynı firma ihaleye giriyor ve o günlerde TGS'ye ihaleyle 14,35 liraya satıyor. Yani 14,35 lira'ya aynı dezenfektanı alan bir kurum varken, bakanlığa 35 Liraya satıyor.

Başka bir kanıt, Nanoksia 21 Aralık tarihinde aracı firmaya 100 TL'ye dezenfektan satmış. Aracı firma bunu 8 Ocak 2021 tarihinde yani aldıktan 15 gün sonra 150 liradan satmış. Ama Ruhsar Pekcan'ın firması 18 Kasım 2020'de dezenfektanın kendi bakanlığına 175 lira fiyattan satmış. Elimizdeki belge şunu gösteriyor. Ruhsar Pekcan 100 liraya aracıya, aracı ise 150 liraya piyasaya satarken, kendi bakanlığına doğrudan 175 liraya dezenfektan satmış. Şimdi sayın Elitaş, siz neyin yokluğundan neyin o dönemin fiyatlarından bahsediyorsunuz. Ruhsar Pekcan kendi aracı firmasına, kendi bayisine verdiği fiyattan verse bakanlık 100 liraya alacakken, doğrudan fatura keserek 175 liradan dezenfektan satın almış. Bu şartlar altında bu işe bulaşan Pekcan'ı temize çekemez ama kendi de kirlenir. Elitaş Ruhsar Pekcan'ı temize çekeyim derken bu pisliğe kendisi de bulaşmıştır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi