Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği bir dizi etkinliğe katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Cumhuriyet meydanı etrafındaki esnafı ziyaret eden Davutoğlu ayrıca Kayserili vatandaşın sorunlarını da dinledi.

“YOL ARKADAŞLARINA İHANET ETTİN” TEPKİSİ

Gezi esnasında Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun yanına yaklaşan Burhan ….. isimli bir vatandaş, “Biz seni sevmiştik! Ama ne zamana kadar? Yol arkadaşlarına ihanet edene kadar!” şeklinde ifadeler kullandı.

“ONLAR BANA VE BU MİLLETE İHANET ETTİ, Bir damadı zengin etmek için milleti perişan ettiler”

Tamda bu sırada, Burhan isimli vatandaşın ağır eleştirilerine karşılık veren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, “Yook ihanet deme! Onlar bana ihanet etti! Ben o sözümü tuttum onlar tutmadı. Onlar damatlarını ve yakınlarını zengin ettiler. Ben onlara ihanet etmedim, onlar bu millete ihanet ettiler. Lükse girdiler, kibre girdiler yolsuzluğa girdiler. Bir damadı zengin etmek için milleti perişan ettiler. Birileri on maaş birden alırken, bak emekli 1500 TL’ye geçinemiyorum diyor ne yapacak bu emekli? Ben milletin hakkını hukukunu korumak için çıktım. Onlar bana her türlü baskıyı yaptılar. Milletin hukukunu yok ettiler. Damadın bakanlıkta ne işi var? Peki bakanlıkta kendi şirketine mal satmak caiz mi? Hz. Ömer adaleti böyle mi? Bu adamlar doğru mu yaptılar?” şeklinde ifadeler kullandı.

“SİYASİ AHLAK YASASI ÇIKARIN DİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YALVARDIM”

Kendisinin siyasi ahlak yasası çıkarttırmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yalvardığını dile getiren Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Benden sonra bu memleketin hali ne oldu? Ben yolsuzluklar yapmayın dedim. Gelin şu yakınlarınızı zengin etmeyin dedim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yalvardım, siyasi ahlak yasası çıkarın dedim. Biz ahlak için siyaset yapıyoruz. Hz. Ömer adaletini getirdiler de ben ona mı karşı çıktım? Ben sizleri sevdiğim için yollara düştüm. Onlar benim üniversitemi kapattılar, 7 bin öğrenciyi açıkta bıraktılar. Sırf bana öfkeyle binlerce öğretim üyesini aç bıraktılar. Ben Selçuklu torunuyum sende öylesin! Biz Ahi Evran’ın yolcusuyuz. Bunların kapısı da, sofrası da açık değil. Bunlar lükse battılar!”

ÇARŞI GEZİSİNE DEVAM ETTİ

Davutoğlu, çarşı ziyaretini Kapalı Çarşı, 27 Mayıs Caddesi ve Kazancılar Çarşısı sonrası sonlandırdı. HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi