İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yaptığı açıklamada son birkaç aydaki esnaf odalarının seçimlerini ve Erciyes Anadolu Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in yaptığı açıklamalarını değerlendirdi. Esnaf odalarındaki seçimlerden siyasi çıkar güdüldüğünü öne süren Ataş, “Kayseri esnaf odalarında seçimler yapılıyor, bir bakıyorsunuz vatandaşın parasıyla kurulan sofralarda bir takım siyasi çevreler boy gösterip ahkam kesiyor. Esnaf kan ağlıyor ama bu beyler esnaf odalarını dizayn etme ve esnafa hava atma peşinde. Elinizi siftah etmeden kepenk kapatan esnafın cebinden, odasından, oda seçimlerinden çekin. Esnaflar kendi meslek birliklerine kimleri seçeceğine bırakın kendileri özgür iradeleriyle karar versin. Siyasi şovlarınızı esnaf parasıyla kurulan sofralarda yapmaktan vazgeçin! Bir gün de siz sofra kurun, yoksul değilsiniz ya! Kurun sofrayı çağırın gerçek esnafları da dertlerini dinleyin! Biraz da siz susun, onlar konuşsun” diye konuşarak, esnaf odalarının başkan ve başkan adaylarını esnafların derdini dinlemeye çağırdı.

“MUSTAFA ALAN BEY SİYASİ ŞOV İÇİN KURDUĞUNUZ SÖZDE İSTİŞARE SOFRALARINDA HARCADIĞINIZ VE HARCATTIĞINIZ HER KÖR KURUŞTA HER ÜYENİN HAKKI VAR”

Ataş, ayrıca 1986 yılından 2018 yılına kadar Kayseri’de Saatçiler Odası başkanlığı yapan halihazırdaki Kayseri Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan’a seslenerek, “Yıllardır asıl mesleğini unutan, geçimini adeta esnafların temsil edildiği makamlara bağlayan Sayın Mustafa Alan’ın da elit zümreyle kol kola vererek esnaf odaları üzerindeki şahsi tahakkümünü sürdürme gayreti de gözlerden kaçmamaktadır. Yoksa yıllarca başkanlık yaptığı saatçiler esnaf odası yönetimine zoraki de olsa adını yazdıran Mustafa Alan bey yeniden esnaf odaları birliğinde başkanlık hayalleri mi kurmaktadır? Mustafa Alan bey! Siyasi şov için kurduğunuz sözde istişare sofralarında harcadığınız ve harcattığınız her kör kuruşta her üyenin hakkı var. Esnaflar sadece AKP’li değil, sadece AKP’lileri davet edip kimi kime peşkeş çekmeye çalışıyorsun? Artık yeter” diye konuştu.

“SİZ İŞÇİYİ, MEMURU, ESNAFI ENFLASYONA EZDİRMEDİNİZ DE ONUN MU HAVASINI MI ATIYORSUNUZ?”

2016’da darbe girişimi kalkışmasından sonra FETÖ/PDY iltisaklı olması nedeniyle kayyım atanan Boydak Holding’e dair parantez açan Ataş, “Boydak ailesinin FETÖ ilişkileri nedeniyle yönetimine TMSF yani devlet tarafından el konulan holdinginin uçağını zamanında makam uçağına çevirenler, bugün dur durak bilmeden tüm hızıyla nemalanmaya devam etmektedirler. FETÖ hükümlüsü Hacı Boydak’ın mahkeme tutanaklarına da yansıyan ifadelerinde ‘Pensilvanya'ya onların ısrarıyla gittim’ diye belirttiği siyasiler, TMSF yöneticilerinin holding çalışanlarına yaptığı zammın açıklandığı törende mikrofonu kapıp FETÖ hakkında atıp tutar gibi yapmakla kalmamış, adeta holding çalışanlarına yapılan zammı da kendileri yapmış gibi de caka satmıştır. Holdingin kaynakları ile holdingin işçilerine yüzde 60 zam yapıldı. Siz işçiyi, memuru, esnafı enflasyona ezdirmediniz de onun mu havasını mı atıyorsunuz?” diye seslendi.

“HOLDİNGİN KAYNAKLARINI KULLANARAK, İŞÇİNİN ÜZERİNDEN SİYASİ RANT DEVŞİRME AMAÇLARINIZDAN VAZGEÇİN”

Ataş, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’e seslenerek, “Devlet tarafından oraya atanan ve kamunun hakkını araması sorgulaması beklenen şahsa gelince. Siz bulunduğunuz makamı unutup, siyasete el atacağınıza, birilerine mesaj vereceğinize önce holdingin haklarını savunun. Sizden önceki yolsuzlukların hesabını sorun. Kendinizi güldürmeyin. Siyasete üstüne vazife olmadığı halde giren kim? Kamu malı holdingin kaynaklarını kullanarak, işçinin üzerinden siyasi rant devşirme amaçlarınızdan vazgeçin. Orada siyaset yapmak, 'sen, ben, bizim oğlanı' ağırlamak için değil, işinizi layığı ile yapmak için varsınız!” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi