Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, memurun alın terinin hakkının verilmesi gerektiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile kamu çalışanlarının örgütleri arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerini değerlendiren Arık, hükümet yetkililerinin kamu çalışanlarına yapılacak her bir puanlık iyileştirmenin hazineye milyarlarca lira yük getireceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. AKP’nin yarattığı kaos nedeniyle doların 3 lirayı gördüğünü söyleyen Arık, dolardaki 1 kuruşluk artışın bedelinin 1.8 milyar lira olduğunu söyledi. Arık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hırsı ile memurları da harcadığını sözlerine ekledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kamu çalışanları ile hükümet yetkilileri arasında süren toplu iş görüşmelerini değerlendirdi. Her bakana helikopter hayali kuran, milyonlarca liralık lüks makam araçlarını kendilerine ve yandaşlarına layık gören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a milyarlarca liralık örtülü ödenek ayıran AKP’nin konu kamu çalışanları olunca hazineyi düşünmeye başladığını ifade eden Arık, “AKP yıllardır Türkiye’nin nasıl büyüdüğünü, dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer aldığını söyleyip duruyor. Ancak konu halkın alın teri olunca AKP’liler bu sözlerini unutuveriyor. Bir yandan her bakana helikopter, bir yandan kaçak saray, bir yandan lüks makam araçları için bu ülkenin kaynaklarını hoyratça kullanan AKP zihniyeti, halkın kaynaklarını halka vermek söz konusu olunca ekonominin durumunu ortaya koyuyor. Önce bir karar versinler, biz büyük bir ekonomiyiz yoksa memura zam verince batacak bir ekonomiyiz.” dedi.

AKP eliyle Türkiye’nin bir kaosa sürüklendiğini ifade eden Arık, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin saltanatlarını sürdürmek için Türkiye’yi seçime götürmek istediğini belirtti. Halkın AKP’nin gerçek yüzünü gördüğünü belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın egosu ülkeyi kan ve gözyaşına boğdu. Fakat bu kez çirkin planları halkımız tarafından da görüldü. Şehit cenazesinde Sağlık Bakanına gösterilen tepki bunun bir kanıtı. Bir yandan Cumhurbaşkanının egosuna ülkeyi kan ve gözyaşına boğan AKP, diğer yandan da kamu çalışanlarının alın terini gasp ediyor. Kendi saltanatları, kaçak sarayları için bu halkın milyarlarını harcarken gözlerini kırpmayanlar, söz konusu halkın alın teri olunca devletin bütçesini gösteriyor. Neymiş kamu çalışanlarına yapılacak bir puanlık artışın bedeli milyarlarca lira olurmuş. Peki Erdoğan’ın egosu için dövizin tırmanmasının bedeli ne? Bu bedel kimden çıkıyor? Halkımız bilmelidir ki, dolardaki bir kuruşluk artışın ülkemize maliyeti 1.8 milyar TL. 7 Haziran seçimleri sonrasında AKP’nin sebep olduğu ekonomik ve siyasal belirsizlik kamu çalışanlarına, alın terlerinin karşılığı olarak verilecek iyileştirmeleri defalarca karşılardı. Ama onlar kamu çalışanlarını, bu halkı düşünmek yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın egosunun peşine düştüler. Halkımız terör olayları gibi ekonomik sıkıntının nedeninin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hırsları olduğunu bilmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan hırslarıyla memurları da harcadı.”

Editör: Haber Merkezi