MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, AK Parti'nin başından beri koalisyondan yana olmadığını, ancak kamuoyunu oyalamak için görüşüyormuş gibi yaptığını söyledi. Korkmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte "Erken seçim bu vatana ihanettir" sözlerini hatırlatarak, "O zaman bu vatana neden ihanet ediyorsunuz?" diye sordu.

MHP'li Süleyman Korkmaz, yaptığı açıklamada, MHP'nin ülkenin geleceği ve vatandaşın huzuru için değil elini, gövdesini taşın altına koymaya hazır olduğunu ifade etti. AK Parti temsilcilerinin kamuoyunda koalisyonu MHP'nin istemediği yönünde algı operasyonu yaprak milleti aldatmaya çalıştığını öne süren Korkmaz, şunları söyledi:

"Bizim milletimize sözümüz var. Biz asla ihanet projelerine 'evet' demeyiz. Ülkemize, milletimize zarar verecek her projenin ve projecilerin karşısında oluruz. Ama 7 Haziran sonrasında AKP'nin ortaya koyduğu tavır apaçık ortadadır. Çünkü AKP'nin gizli hesapları var. Onlar ülkeyi değil, kendi koltuklarını düşünüyorlar. Bu nedenle koalisyon görüşmelerini kamuoyuna yapıyormuş gibi göstermek istediler. Aslında daha ilk günden amaçları ülkeyi kaosa sürükleyip, her zaman yaptıkları gibi bu ortamdan nemalanmaktı. Ama erken seçim isteyenlere bu millet gereken cevabı verecektir. Çünkü erken seçim her zaman dediğimiz gibi bu süreçte, ülkeye ihanettir. 2009 yılında 'Erken seçim istemek, vatana ihanettir' diyen dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi ise erken seçim için diretiyor, ülkeyi erken seçime götürmek için partisine talimatlar yağdırıyor. Soruyoruz; ne değişti? Eğer erken seçim ihanetse, neden ülkeye ihanet ediyorsunuz?"

Korkmaz, "Bu ülkenin evlatları, sizin koltuklarınızdan daha önemli değil mi? Hangi cesaretle bir bakanınız çıkıyor ve milleti adeta tehdit eder gibi, 'Eğer başkan seçseydik bu kaos olmazdı' diyor. İşte bütün bunları milletimiz görüyor. Kimin nasıl hesaplar yaptığını biliyor. Günü geldiğinde hesabı kesecektir" dedi.

Editör: Haber Merkezi