Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Çetin Arık, CHP iktidarının her zaman esnafın yanında olacağını söyledi. Yeni Sanayi esnafını ziyaret ederek destek isteyen Arık, “Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, Kocasinan İlçe örgütünün düzenlediği etkinlik kapsamında Yeni Sanayi Esnafını ziyaret ederek esnaflardan destek istedi. AKP iktidarını döneminde milyarder sayısının hızla arttığına dikkat çeken Arık, orta ve küçük ölçekli işletmeler ile küçük esnafın AKP iktidarı tarafından görmezden gelindiğini söyledi. CHP İktidarında esnafın hak ettiği yeri bulacağını ifade eden Arık, CHP’nin esnaflara yönelik projelerini şu sözlerle anlattı: “ Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız. Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız. Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlayacağız. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız. Adil rekabet ortamı sağlayarak esnafı koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Esnafın da diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olmasını ve aynı haklardan yararlanmasını sağlayacağız.”


"ESNAFIN PARASI İLE ESNAFA PROPAGANDA YAPIYOR"

Seçimlerin adil bir şekilde yürümediğini vurgulayan Arık, AKP’lilerin kimi zaman kamu olanaklarını kimi zaman bazı STK’ları kullanarak, halkı kandırarak siyaset yaptığını ifade etti. Yıllardır hizmet veren kurumlar için yeniden açılış törenleri düzenlendiğini hatırlatan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “AKP adında her ne kadar adalet olsa da adalet ile uzaktan yakından hiç ilgisi olmayan bir parti. Bir zamanlar Hz. Ömer’i örnek vererek siyaset yapanlar, Hz. Ömer’in adaletiyle ilgilerinin olmadığını her fırsatta gözler önüne seriyorlar. Kentlerde mitingler yapıyorlar, olmayan projeleri yada yıllardır hizmet veren yapıları sanki yeni yapılmış gibi lanse edip, halkın parası ile halka propaganda yapıyorlar. Yazıktır, günahtır, bu kul hakkıdır, tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. AKP sadece kamunun olanaklarını kullanmıyor. Bakın AKP’nin güdümündeki sivil toplum örgütleri farklı isimlerle üyelerinin, esnafların sırtından gece düzenliyor. Sonrada AKP’nin adayları oraya gelip, esnafın kesesinden esnafa propaganda yapıyor. Ama artık vatandaşlarımızın AKP’nin bu hak hukuk tanımaz yapısını gördü. Biz esnafımızın ayağına gidip kapı kapı dolaşarak onlar desteğini istiyoruz. Gittikleri her yer yerde tepkilerle karşılanan AKP zihniyeti ise esnafı, esnafın parası ile yemekli toplantılarda ayağına getirtip, onların parası ile yine onlara propaganda yapıyor. Halkımız 7 Haziranda bu hak hukuk tanımaz zihniyete en güzel yanıtı sandıkta verecektir”

Editör: Haber Merkezi