İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Faik Demir, İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy ve beraberlerindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl ihalesini yaptığı ve halen boş duran kooperatifin arsalarına yeniden dikkat çekmek istedi. Faik Demir, kamuoyunun parsel satışları konusunda aydınlatılması gerektiğini savunurken, Çalıksoy ise Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın söylediği bir söze vurgu yaptı.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Faik Demir, "Bilindiği üzere Mart 2020'de burada 221 adet villa parselleri, 2 firmanın katıldığı bir ihalede parsel başına 100'er bin TL'den satıldı. Bunun kooperatife satılması yerine bireysel olarak satışa çıkarılması katma değeri yüksek olacak ve belediye daha yüksek gelir elde edecekti. Bunun akabinde kooperatife üyelik almaya başladılar. Haksız kazanç elde ettiklerini iktidar partisinin il başkanı da müfettiş talebiyle dile getirdi. Ancak bir yıldır kamuoyu aydınlatılmadı" şeklinde konuşarak, konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi. Demir, "Belediyenin en üst seviyede çalışan insanları da buradan villa aldılar. Birçoğuna istifa etmesi söylendi. İstifa edip etmediklerini bilmiyoruz. Olayın sonuna kadar arkasında olduğumuzu deklare ediyoruz" diyerek, sürecin takipçisi olacaklarını beyan etti.

"ŞEFFAF BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi Çalıksoy da burada bir açıklama yaparak "Burada bazı şaibeler ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte belediyedeki bazı bürokratlar görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Uzaklaştırmayla birlikte kooperatifin kapatıldığı düşünülmüş olunmalı ki, ardından herhangi bir işlem yapılmamıştır. Başkan Büyükkılıç, parseller konusunda aynen şu ifadeyi kullanmıştır: Hukuken sıkıntı yok ama vicdanen rahatsızız. Bu kararın altında imzası olan diğer meclis üyeleri ve bürokratlar, aynı vicdani rahatsızlığı hissediyorlar mı? Bu uygulamayı kesin bir çözüme kavuşturup vicdanlarını rahatlatmaları gerektiğini düşünüyoruz. İhale aşamasından sonra encümen kararı ile kime ne şekilde parsel satıldığı ile ilgili şeffaf bir açıklama bekliyoruz. Buradan ihale sonrası parsel satın alan herkesin isminin kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz" diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi