Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın ağabeyi Turan Arık, Kayseri'ye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü olarak atandı. Yaklaşık 3 yıldır Nevşehir de Nüfus İl Müdürü olarak görev yapan Turan Arık, memleketi Kayseri de Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü olarak görev yapacak.
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın ağabeyi Turan Arık'ın, Kayseri'ye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü olarak atandığı öğrenildi.

Kayseri Yerel Haber Merkezi'nin edindiği kesin bilgilere göre, yaklaşık 3 yıldır Nevşehir de Nüfus İl Müdürü olarak görev yapan Ağabey Turan Arık, memleketi Kayseri de İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü olarak görev yapacak.
Arık'ın Nevşehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü görevini önümüzdeki günlerde bırakarak, Kayseri İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde göreve başlaması bekleniyor.

AKP ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin çok çetin bir ortamda sürdüğü esnada, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın ağabeyi Turan Aık'ı Kayseri'ye atandırdığı iddiaları, Kayseri kamuoyu ve partinin örgütlerinde geniş yankı uyandırdı.
İŞTE TURAN ARIK'IN ÖZGEÇMİŞİ
Turan ARIK 01.04.1965 yılında Kayseri İli Sarız İlçesinde doğdu, memuriyete 1984 yılında başladı, ilçe nüfus müdürü olarak sırasıyla Adana İli Feke İlçesi, Antalya İli Finike İlçesi, Kayseri İli Pınarbaşı İlçesi, Kırşehir İli Merkez İlçesinde görev yaptı. 1999-2001 yıllarında Iğdır İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 2001-2004 yıllarında Malatya İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 2004-2012 yıllarında Kırşehir İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü yaptı 2012 yılında İse Nevşehir İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü Görevine atandı.
İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürü olarak görev yaptığı Malatya da Hekimhan İlçesi Kurşunlu Kasabasında 2004 yılında Mansup Belediye Başkanı olarak görev yaptı.
Görev yapmış olduğu süreler içerisinde, görevinde yapmış olduğu olağan üstü gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanından maaş ödülü, Iğdır, Malatya ve Kırşehir Valiliğinden takdir belgeleri ile ödüllendirildi.
Şu an Nevşehir İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü görevinde bulunan Turan Arık evli ve 2 çocuk babasıdır."


HABER: SELAHATTİN KARAKOÇ - ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi