Gelecek Partisi Kayseri İl Teşkilatı Doğu Türkistan’da yaşanan soykırıma duyarsız kalmadı. Cumhuriyet Meydanında imza kampanyası başlatan Gelecek Partisi, vatandaşlardan destek istedi. Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Zülküf Arslan şunları söyledi: “Biz Gelecek Partisi olarak yola çıkarken tam yüz yıl önce bize “Korkma” diye seslenen İstiklâl Marşımızdan ilham aldık. Bu vesileyle İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ile İstiklâl ve istikbalimiz için vatan uğruna şehadete yürüyen şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye’yi tabulardan, korkulardan, yasaklardan, yoksulluktan, yolsuzluktan ve yalanlardan kurtarmak için yola çıkarken korkmadık.Herkes sinse de, bir kenara çekilse de, herkes sussa da, herkesi sustursalar da biz susmayacağız hakkı ve hakikati haykıracağız. Hakk'tan gayrı kimseden korkmadık, Korkmuyoruz, Korkmayacağız!

BİZ KORKMUYORUZ SİZ DE KORKMAYIN

Milletimize de “Korkma” diye seslendik. Biz korkmuyoruz siz de “Korkmayın” dedik. Esnafımıza, çiftçimize, işçimize “Korkma” diye seslendik. Gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza “Korkma” diye seslendik. Bu liyakatsiz, ciddiyetsiz, 28 Şubat ve eski Türkiye artığı iktidardan korkmayın. Onlar sizin alın terinizi çarçur etmekten korkmadılar, hukuk devletini yok etmekten korkmadılar, Türk Lirasını ayağa düşürmekten, paramızı pul etmekten korkmadılar.

KALKINMIŞ BİR TÜRKİYE İSTEMEKTEN KORKMAYIN

Onlar ifade hürriyetini, insan haklarını, milletimizin farklılıklarına saldırmaktan korkmadılar. Onların tüm baskılarına, tehditlerine, şantajlarına rağmen biz de onların oluşturduğu bu korku ikliminden korkmuyoruz. Siz de özgürlük, adalet, ahlak, şeffaflık, refah ve ekmek istemekten korkmayın. Müreffeh bir Türkiye, kalkınmış bir Türkiye istemekten korkmayın. Siz de huzurlu bir Türkiye, hukuk devletinin olduğu bir Türkiye, akraba kayırmacılığın olmadığı bir Türkiye istemekten korkmayın. Çünkü tam yüz yıl önce İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif bize Korkma diye seslenmişti. Bugün de iktidar ve milliyetçilik taslayan koalisyon ortağı sessiz ve tepkisiz kalsa da, Biz korkmadan çekinmeden Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım ve insanlık dramına karşı Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermeye geldik.

DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİN YANLARINDA OLMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

İktidar Çin'le yaptığı 1 Milyarlık SWAP anlaşmasının hatırına Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulmüne sessiz kalsa da, biz susmayacağız, korkmadan kardeşlerimizin hakkını arayacağız. Sadece Müslüman ve Türk oldukları için soykırıma uğrayan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanlarında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Müslüman veya Türk olmasalardı bile sadece insan oldukları için bu zulme karşı çıkacağız, çünkü zulme ve zalime tepki göstermek her birimizin vazifesi ve boynunun borcu olmalıdır. Genel Başkanımız Sn Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde Gelecek Partisi olarak Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım ve insanlık dramını duyurmak için imza kampanyası düzenledik. Korkmadan haksızlık ve hukuksuzları dile getirmeye devam edeceğiz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi