Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı Çetin Arık, meslektaşlarıyla bir araya geldi. Mezun olduğu ve ilk görev yaptığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret eden Arık’a sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Özellikle taşeron firma işçileri, Arık’a destek sözü verirken, Arık da öğle yemeğini diğer personelden ayrı yemekhanede yiyen taşeron firma işçileriyle birlikte yedi. Bu tabloya da tepki gösteren Arık, “Yemek yerken bile yapılan bu insani olmayan ayrımcılığa CHP son verecek. Taşeron işçiler aynı zamanda kadroya alınacak” dedi.

CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, seçim çalışmaları kapsamında mezun olduğu ve ilk görev yaptığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti. Karşılarında çalışma arkadaşlarını milletvekili adayı olarak gören ERÜ çalışanları, Arık’a yakın ilgi gösterdi. Karşılaştığı birçok kişi geçmiş yıllarda başka partilere oy verdiklerini ancak bu seçimlerde CHP’ye oy vereceklerini ifade etti. Arık, bir hekim olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını çok iyi bildiğini vurgulayarak, CHP iktidarında sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüleceğini söyledi. Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Arık, “Meslektaşımı bir kez daha rahmetle anıyor, kederli ailesine ve tüm sağlık çalışanlarına baş sağlığı diliyorum. Maalesef 13 yıldır ülkeyi idare eden malum zihniyet, kullandığı dil ile toplumu kutuplaştırıyor, kin ve nefret tohumları ekiyor. Malum zihniyet kullandığı şiddet dili, doktorları hedef haline getiren söylemleri ile bu cinayetin azmettiricisidir” dedi.


"TAŞERON FİRMA İŞÇİLERİNİN UMUDU CHP"
CHP milletvekili adayı Çetin Arık’a en yoğun ilgiyi ise taşeron firma işçileri gösterdi. CHP’nin taşeron sistemini kaldıracağına inandıklarını ifade eden işçiler, CHP’ye destek sözü verdi. Taşeron firma işçilerinin yoğun ilgisinin ardından öğle yemeğini onlarla birlikte taşeron firma işçilerinin yemekhanesinde yiyen Arık, kadrolu personel ile taşeron firma işçilerinin yemekhanesinin ayrı olmasına tepki gösterdi. Yemekhane gibi kadrolu çalışanlarla, taşeron firma işçilerinin yemek menülerinin de farklı olduğunu belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “CHP iktidarında, kölelik sistemi kalkacak. Devlet aradaki aracıyı kaldırarak direk çalışanla muhatap olacak. Bugün kamuda çalışan taşeron firma işçileri, hiçbir ayrım gözetilmeksiniz güvenceli işe kavuşacak, hepsi kadrolu olacak. CHP iktidarında insanları sınıflandıran, yemekhaneleri dahi ayıran kölelik zihniyeti kalkacak. Kazanan işçilerimiz olacak, kazanan devletimiz olacak. Bu yoldaki ilk adım 7 Haziran’da herkesin sandık başına giderek oy kullanmasıyla atılmış olacak. CHP olarak biz de 8 Haziran’da kölelik sistemini tarihe kavuşturmak için çalışmaya başlayacağız.”
Arık taşeron firma işçileriyle birlikte yediği yemeğin ardından diğer personelin yemek yediği yemekhaneye geçerek, hastane personelinden destek istedi. Bundan önce AKP’ye oy verdiğini ancak bu kez CHP’ye oy vereceğini söyleyen çok sayıda hastane çalışanıyla karşılaşan Arık, destekleri için hastane çalışanlarına teşekkür ederek, “Sizlerin desteği bizim için çok önemli. Ama iktidar olmamız için çevrenizdekileri de ikna edin. İkna edin, bu zulüm düzenini yıkalım. Yaşanacak Türkiye’yi birlikte kuralım” dedi.

Editör: Haber Merkezi