Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanlığı ödemesi adı altında bazı kişilere ödeme yapılmasına tepki gösterdi. AKP’nin iktidardan gitme korkusuyla pervasızlaştığını belirten Arık, ilk günden beri yeminini hiçe sayarak tarafsızlığını yitiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın örtülü ödenek üzerinden ‘hak sahibi’ adı altında bazı kişilere 5 ila 7 bin lira arasında ödeme yapılmasının seçim rüşveti olduğunu belirtti.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’de birçok kişiye Cumhurbaşkanlığı ödemesi adı altında PTT şubelerinden 5-7 bin lira ödenmesine tepki gösterdi. İlk günde yeminini hiçe sayarak tarafsızlığını yitiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmalara neden olan örtülü ödeneğinin farklı amaçlarla kullandığını belirtti.
Arık, “AKP ve AKP’yi himayesinde tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sandıktan korkmaya başladı. Bu nedenle hem AKP hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan pervasızca hareket ediyor. Kentimizde PTT şubelerinde ‘Cumhurbaşkanlığı ödemesi’ adı altında bazı kişilere 5 ila 7 bin lira arasında ödeme yapıldığını öğrendik. Bu kişilere neden ve neyin karşılığında ödeme yapılıyor? Örtülü ödenek kullanması bile tartışmalı olan Cumhurbaşkanlığından seçimlere günler kala böyle bir ödeme yapılması aklımıza, rüşvetle oy almayı huy haline getiren AKP’nin yeni bir seçim rüşveti mi sorusunu getiriyor? Türkiye AKP’nin bu ülkenin kaynaklarını buzdolabı, çamaşır makinesi, kömür, makarna şeklinde rüşvet olarak dağıttığını yakında biliyor. Bunlar yetmedi şimdi de Cumhurbaşkanın kullanma hakkı dahi olmadığı örtülü ödenekten ne olduğu bilinmeyen ödemeler yapılması beraberinde kötü kokuların yayılmasına neden oluyor” dedi.
Arık, bu çırpınışların AKP’nin son çırpınışları olduğunu belirterek, “Halkımız 1 Kasım’da CHP’yi iktidara getirecek. O gün devletin kör kuruşunu heba edenlerden, hırsızlardan hesap soracağız. Hiç kimse yaptığı haksızlığın, hukuksuzluğun yanına kar kalacağını sanmasın. CHP hepsinin hesabını bir bir soracak” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi