Dün açıklanan Büyükşehir Belediyelerinin sermaye gider tablosuna göre Kayseri Büyükşehir Belediyesinin faiz oranı ve faiz giderinin sıfır olarak gösterilmesine istinaden konuşan Özgür Özel,’’Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin asla faiz ödemesini istemiyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha önce yapmış olduğumuz meclis çalışmalarında da bütçe kesim hesap görüşmelerinde de kamuoyuna bunu duyurduk. Kayseri Büyükşehir Belediyesi geçen yıl 88 milyon lira faiz tutarı ödemiştir. Faizi ödeyip de daha sonra bunu ödemedik diye algı operasyonu yapmak çok doğru değil. Bu belediyenin resmi hesaplarında yer aldı. Maalesef üzülerek söylüyorum ki 2020 yılında 88 milyon lira gibi bir rakam faiz gideri olarak ayrılmıştır ve bu faiz ödenmiştir” dedi.

İŞTE O BELGE;

‘FAİZİ REDDETMEK KAYSERİ’YE YAKIŞMIYOR’

Faizin ödendi belgesini de kamuoyuyla paylaşan Özel,”Bu belge bütçe kesim hesabında yer alıyor ve burada mali hizmetler müdürünün imzası kaşesi var. 88 milyonun ödendiğine dair. Bunu reddetmek veya ödemedik demek yakışık olmuyor. Bu durum Kayseri'ye de yakışmıyor. Yatırımlar konusuna gelince 3 ay önceki meclisteki bütçe görüşmelerinde yatırım faaliyetlerinin azlığını özellikle sosyal hizmetlere yatırımın bir an önce yatırımın daha büyük bütçelerle yapılması gerektiğini vurguladık. Şimdi yatırım derken bunun personel giderleri, faiz giderleri ve sermaye giderleri bunları çıkarmamız lazım. Yani arsaları ve çeşitli gayrimenkulleri satıp da biz yatırım yapıyoruz dersek bu yanlış olur. Bu yatırım hesaplarını ve bu tabloları kim hazırladı bilmiyorum ama tamamen şaibeli görünüyor. Önümüzdeki ay bütçe görüşmelerinde zaten ne yatırım yapacak ne olacak hep beraber bunu görme fırsatını elde edeceğiz.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bu ana gövdesinin 88 milyonluk faiz ödemesi dışında bir de şirket ve iştiraklerinin ortaklıklarının da faiz ödemelerinin olduğunu düşünürsek bu 88 milyon değil belki 100-150 milyonu aşabilecek miktarda. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak biz daha önce mecliste 5-6 kez şirketlerin de ödeme durumlarını cari hesaplarını ve gelir tablolarını istememize rağmen tarafımıza, meclise ve Kayseri halkına bu bilgiler sunulmadı. Biz ısrarla bu bilgilerin de takipçisi olacağız şirketlerinde ne kadar borçlu olduğunu ne kadar faiz ödediklerini öğrenip kamuoyuna ve Kayseri halkına duyurmayı planlıyoruz’’ ifadelerini kullandı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi