Özhan yaptığı açıklamada, “Bu dar zamanda, bu yok zamanda, bu zor zamanda; KAY-TUR AŞ'DEN, yani Belediye EKMEK FABRİKAMIZDAN bir futbol kulübüne 2 Milyon Liralık reklam! Üstelik tahsil edilmeyen 1 Milyon 212 Bin Liralık alacak!Dinimle, imanımla, insanlığımla, vicdanımla, ahlakımla size PES diyorum!İnsanımız kuruş hesabıyla hayata tutunmaya çalışırken, saatlerce sıra bekleyip günlük bir iki lira parasından kısma derdindeyken, ekmek büfelerinde kuruş kuruş biriken paralar nereye gidiyor Allah aşkına?” ifadelerini kullandı.

“KURUMUN KASASI NASIL OLURDA FUTBOLA NAKİT AKTARIM YERİ OLABİLİR”

Erhan Özhan, “KAY-TUR AŞ 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu açıklandı. Sayıştay denetçilerinin tespitine göre 2 Milyon Lira ayni bedel karşılığı bir futbol kulübüne reklam ödemesi gerçekleştirilmiş! Yine aynı futbol kulübündeki 1 Milyon 212 Bin Liralık alacak için de girişimde bulunulmamış; ilgili dönem içinde bir futbol kulübüne doğrudan veya dolaylı olarak 3 Milyon 212 Bin Liralık bir ödeme yapılmış! Halka hizmet amacıyla kurulmuş ve herhangi bir kar amacı gütmeyen, sürekli olarak Büyükşehir bütçesinden desteklenen ve her destek talebinde ‘ekmekten zarar edildiği’ ifade edilen bir kurumun kasası; nasıl olurda futbola nakit aktarım yeri olabilir?dedi.

“BU, AKLA DA, VİCDANA DA, KAMU MENFAATİNE DE AYKIRIDIR, YAPILAN İŞ "MANEN DE" HARAMDIR!”

Yine yaptığı açıklamada tepkisini gösteren Özhan “Sayıştay denetçisinin konuyla ilgili attığı başlık, yanlışı özetler nitelikte; ‘Şirketin Finansal Sıkıntı Yaşaması ve Tanıtım İhtiyacı Olmamasına Rağmen Reklam Anlaşması Yapılması.’ Şehrin takımları gözümüzün nuru, fakat şehrin takımlarına destek yeri, insanımızın kuruş hesabıyla ekmek aldığı şirketler değildir! Bu, akla da, vicdana da, kamu menfaatine de aykırıdır, yapılan iş "manen de" haramdır!KAY-TUR AŞ’den Sayıştay denetim raporuna ilişkin açıklama bekliyorum.” açıklamasında bulunan Özhan‘Kamuoyunun takdirine’ ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi