Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimler öncesi Kayseri milletvekilliği için aday adayı olup olmayacağı konusunda ilk kez konuştu. Abdullah Gül Üniversitesi'nin düzenlediği "AGÜ TALKS" isimli söyleşide meraklı bir öğrencinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Özhaseki, önce "Keşke bıraksalar da torunlarımla oynasam yahu!" diye ifadeler kullanırken hemen sonrasında çelişkili cümleler kurarak, "Çok hesap ederek olmuyor bu işler" dedi. Özhaseki'nin bu son çıkışı çeşitli çevrelerce sıkça gündeme getirilen "AKP Özhaseki'yi aday göstermeyecek" iddialarını güçlendirdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu gün akşam saatlerinde Abdullah Gül Üniversitesi'nin düzenlediği "AGÜ TALKS" isimli söyleşi programına konuşmacı olarak katıldı. Söyleşi de belediyecilikte edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaşan Başkan Özhaseki, Kayseri kamuoyu ve AKP'li çevreleri yakından ilgilendiren milletvekilliği aday adaylığı konusuna ilk kez burada değindi.

"KEŞKE BIRAKSALAR DA TORUNLARIMLA OYNASAM"

Buradaki bir öğrenci tarafından sorulan soru üzerine konuya ilişkin ilk kez açıklamalarda bulunan Başkan Özhaseki, "Keşke bıraksalar da torunlarımla oynasam yahu! Ama bırakılmıyor nasıl oluyorsa. Kısmet diyelim artık! Bu işlerlerde biraz da tevekkel olmak lazım" dedi.
"ÇOK HESAP EDEREK OLMUYOR BU İŞLER"
Daha sonra çelişkili cümleler kurarak sözlerini sürdüren Başkan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Çok hesap ederek olmuyor bu işler. Önümüzdeki günlerde Milletvekili olarak gidersek orada Ankara'da devam ederiz. Yoksa burada 5 sene daha dolduracağız 25 sene! 25 sana sonra artık emekli olayım arkadaşlar müsaade ederseniz" diye konuştu.

"AKP, ÖZHASEKİ'Yİ ADAY GÖSTERMEYECEK" İDDİALARI GÜÇLENDİ

7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimler öncesi Özhaseki'nin bu muallak açıklamaları, hem söyleşideki öğrencilerin hem de siyasi çevrelerin kafasını karıştırdı. Diğer yandan Özhaseki'nin bu çıkışı çeşitli çevrelerce sıkça gündeme getirilen "AKP Özhaseki'yi aday göstermeyecek" iddialarını güçlendirdi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi