Saadet Partisi Kayseri başkan yardımcısı Erdal Altun, “Her kamu kuruluşunu denetlemek ile görevli Sayıştay’ın Referans(!) Belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı denetimlerde referans anlayışının hiç de bahsedildiği gibi olmadığını maalesef gözler önüne sermiştir. Sayıştay raporlarında bizleri çok şaşırtan çarpıcı tespitler yer almıştır. Bu tespit edilen hatalar ya da ihmaller her ne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafınca düzeltildiği iddia edilmiş olsa da belediyenin referans alınamayacak halde olduğuna delalettir.Ulusal basına da yansıyan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ne hallerde olduğunu resmi ağızdan dile getiren rapora göre, seçimlerde bahsi geçen Gönül Belediyeciliğinin maksadına uygun olmayan durumla iç içe olduğu görülmektedir.Raporda belirtilen bulgular yolsuzluklardan bahsetmese de her birinin ayrı bir yolsuzluğa zemin oluşturan ihmal veya kastın tecellisi olduğu aşikardır. Bunun en güzel örneklerinden birisi de “Ballı Villa Parseli” olayıdır ki Sayıştay raporlarını iyi okuduğumuzda Ballı Villa Parseli hadisesini daha iyi anlamış oluyoruz.” açıklamasında bulundu.

Erdal Altun, “Belediyeciliğin kitabını yazmış Milli Görüş penceresinden baktığımızda Saadet Partisi olarak defalarca uyarmamıza ve Halkın emanetine hassasiyet gösterilmesini, kamu malının ateşten bir gömlek olduğuna dikkat çekmemize rağmen söylemlerimizin dikkate alınmayarak düşülen bu haller bizleri de üzmektedir.Daha henüz vatandaşlarımızın zihninde Ballı Villa Parseli olayında aklanmamış olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yayımlanan raporla iyiden iyiye görevini tam manası ile yerine getirmediğini söylemek yanlış olmayacaktır.Merhum Erbakan Hocamızın adının bir bulvara verilerek yaşatılması ricamızı mevzuatları ve yönetmelikleri bahane ederek geri çeviren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanlarının istediklerinde veya birilerinin menfaati için yönetmelikleri ve mevzuatları nasılda bertaraf ettiklerini görmüş olduk.” dedi.

Mahalli İdarelerden sorumlu başkan Erdal Altun, “En büyük sorunlardan birisi de belediyemizin liyakatsiz yönetim şekli ile zarara uğratılmış olmasıdır. Elbette bunun savunulacak bir tarafı asla olmamalıdır. Ne hazindir ki Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuya düşülen bilgi notunda, raporda bahsi geçen olayların “daha inceleme bitmeden düzeltildiği” gibi daha vahim ifadeler yer bulmaktadır. Demek oluyor ki Sayıştay inceleme yapmamış olsa usulsüzlükler diz boyudur ve maalesef devam edecek gibi görünmektedir.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi