15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kayseri’de yaşanan bir kahramanlık destanı daha ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok, darbe haberini alır almaz Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü önüne giderek, burada darbecileri protesto etti. Olay yerinde bulunan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı gören Tok, Vali’nin elini tutarak, “Sayın Valim buraya sizinle ölmeye geldik!” dedi.
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’nın Demokrasi nöbetinde anlattığı bir olayın detayları ortaya çıktı. Vali Kamçı, bir vatandaşın “Sayın valim sizinle ölmeye geldik” dediği anı kamuoyu ile paylaştı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “15 Temmuz akşamından beri bizimle birlikte olan, bize güç ve destek veren vatandaşlar bizden önce gelmişlerdi. ‘Sayın valim sizinle ölmeye geldik’ demişlerdi. Ben de onlara, ‘Kimse ölmesin, kimsenin ölmesine müsaade etmeyeceğiz’ demiştim. Güzel Kayserimizde kimsenin burnu kanamadan bu işleri atlattık. Birkaç tane uçağımız kalktı, onları da kaldırmasak çok daha iyi olacaktı. Ama hainlerin planları çok önceden yapılmıştı, onu kaldırabildiler. Askerlerimiz, polisimiz, milletvekilimiz ve bakanımız ve siyasi partilerimiz ile tek bir yumruk olduk. Hainlerin hainlikleri Kayseri'mize ulaşamadı” diye konuşmuştu.

Vali Kamçı’nın anlattığı o kahraman MHP Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok çıktı. Başkan Tok’un darbe girişiminin olduğu gece, uçaklar kentin üzerinde havalanmışken saat 22:30 civarı Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğinde kapıda karşılaştığı Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’ya “Sayın Valim buraya sizinle ölmeye geldik!” demişti.

On binlerce insanın katıldığı "Demokrasi ve Şehitler" mitinginde konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da bu cümleye vurgu yaparak olayı Kayserililerle paylaşmıştı.
 
Editör: Haber Merkezi