7 Haziran da gerçekleştirilecek seçime Bağımsız Milletvekili Adayı olarak giren Çerkez kökenli Emine Sezgin, Pınarbaşı İlçesi'nde gövde gösterisi yaptı. Gittiği köylerde halka seslenen Sezgin, "Tek bayrak, tek devlet, tek toprak, çok millet ile kardeş olarak yaşamalıyız" diye konuştu. Seçim çalışmaları sırasında Sezgin'e halkın yoğun ilgisi dikkat çekti.

7 Haziran da gerçekleştirilecek seçime Bağımsız Milletvekili Adayı olarak giren Çerkez kökenli Emine Sezgin, Pınarbaşı İlçesi'nde gövde gösterisi yaptı.

500 ARAÇLIK KONVOY OLUŞTU
Yaklaşık 500 araçtan oluşan konvoyla Pınarbaşı'nın ilçe ve köylerinde ayrı ayrı seçim çalışmaları yürüten Sezgin, "Kayseri'yi ve sizleri bağımsız olarak temsil etmek için bu yola çıktım. Bağımsız aday olarak ortaya çıkmanın zorluğunu çok iyi biliyorum. Ama ben sizlere güvendim, sizlerin desteği benim için her şeyden önemlidir. 1 buçuk sene önce Çoğulcu Demokrasi Partisi adı altında bir parti kuruldu. Aslında ben bu partinin desteklediği bir adayım ama baraj problemi olduğu için seçime bağımsız olarak katılıyoruz. 7 Haziran da seçime 168 tane bağımsız aday giriyor. Artık halk, 'Meclis bizi temsil etmiyor' diye seçime bağımsız giren adayları destekliyor. Batı ülkelerinde de durum böyle, belki partiler var ama bağımsız adayların sesi daha çok çıkıyor. Çünkü bağımsız adaylar bir başkana bağlı olmadığı için isteklerini çok özgürce dile getirebiliyorlar. Biz orada iyi yapılan her şeyin yanında olacağız. Bu günkü gibi her şeye hayır diyen bir muhalefet tarzını asla kullanmayacağız. Ama yanlış yapılan hiç bir şeye evet demeyeceğiz" dedi.


"TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK TOPRAK, ÇOK MİLLET İLE KARDEŞ OLARAK YAŞAMALIYIZ"
Sözlerinin devamında birlik beraberlik mesajları vererek, "Tek bayrak, tek devlet, tek toprak, çok millet ile kardeş olarak yaşamalıyız" diye konuşan Sezgin, şu ifadeleri kullandı:
"Anadolu da her millet var. Bu milletlerin hepsi, burada çok ciddi sınavlar verdi. Kurtuluş Savaşı daha öncesinde Balkanlar, Çanakkale, Sarıkamış. Bu savaşların hepsinde bu halk omuz omuza mücadele verdi. Hepsi bu toprakları Türkiye yapmak için kanını döktü canını verdi. Bizim hedefimiz de bunu büyütmektir. Biz diyoruz ki; Tek bayrak, tek devlet, tek toprak, çok millet ile kardeş olarak yaşamalıyız. Hiç bir millet diğer milletten üstün veya aşağılarda değil. Her millet kendi fikrini kendi anadiliyle konuşabilir olmalı. Yeni nesil gençlerimiz artık kendi ana dillerini konuşamıyor. Oysa biz bu vatanı vatan yaparken, Türkçe'yi dahi bilmiyorduk ama vatanın ne demek olduğunu iyi biliyorduk. Biz istiyoruz ki, her milletin kendi ana dilinde okulları olsun. Kendi dilinde televizyonu ve programları olmalı. Askerliğini yapan vergisini öden insanların bunlar hakkıdır. Bu talepler Türkiye'yi bölmez, büyütür. Biz demokratik Türkiye ve adil devletten yanayız ama kendi kimliğimizle."


60 BİN ÇERKEZ OYUNUN 50 BİNİNİ ALMAYI HEDEFLİYOR

Diğer yandan Sezgin Kayseri genelindeki 60 bin Çerkez seçmenin 50 binin oyunu almayı hedeflediklerini dile getirerek, ayrıca kendisine destek veren tüm Kayseri halkına teşekkür etti.


HABER: ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ



Editör: Haber Merkezi