Ziyaret sırasında mahalle kıraathanesine uğrayan Başkan Mahmut Kılınç Şıhlılı vatandaşlar ile sohbet etti, dertlerini dinledi. Mahalleli ile sohbet sonrasında konuşan Mahmut Kılınç, “Şıhlı mahallemizi ziyaret ettik, ziyaret sırasında hal hatır sorduğumuz vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Öğrendiğimize göre Şıhlı mahallemizde Ulaşımda iki büyük sıkıntı var, birinci sıkıntı; Şıhlı mahallesinden Develi İlçesine bir dolmuş veya bir servis yok, arabası olmayan vatandaşlar İlçe merkezine gidemiyor. Develi'de işi olupda aracı olmayanlar büyük sıkıntı çekiyor. İkinci sıkıntı ise; mahalle içerisinde bulunan 6 haneye gitmek için yol yok, vatandaşlar toprak araziden gidip gelmek zorunda kalıyor. Acil bir durum olduğunda Ambulans giremiyor, araba giremiyor, çöp kamyonu gelip çöpleri alamıyor, mahalleli odununu samanını el arabası ile getirmek zorunda kalıyor. Şıhlı mahallesinin ulaşımdaki bu sıkıntılarını kim çözecek? Mahalle sakinlerine seçim vadi olarak sunulan yollar ne zaman yapılacak?

Vatandaşlar bu iki sorun için defalarca Belediye'ye gidip sorunlarını anlatsalar da söz verildiği halde hiçbir şey yapılmadığını söylüyor. Belediye verdiği sözleri neden yerine getirmiyor? Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Siyasilerden seçimlerde verdiği sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Kılınç ile sohbet sırasında dertlerini anlatan mahalle sakinlerinden Cuma Bağlar, "Bizim burada 6 hane var ve bu 6 haneye gelen bir yolumuz yok, araba ile evlerimize ulaşamıyoruz. Acil bir durum olduğunda ambulans gelemiyor hastamızı battaniye ile ana yola taşımak zorunda kalıyoruz. Samanımız odunumuz geliyor kamyonlar ile ama yol olmadığı için el arabası ile ana yoldan el arabası ile getirmek durumunda kalıyoruz. Çöp arabası evlerimizin orda ki çöpü almaya gelemiyor bir kere gelmeye çalıştı ama çamura battı gelemedi. Biz bu sorunumuzu defalarca Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'a ilettik kendisinden de bu yolların yapılacağına dair söz aldık ama kimse gelip de burada ki bizim bu yol sıkıntımızı çözmedi" dedi.

Şıhlı mahalle sakinlerinden Nazir Ateş, "Ulaşımda bir dolmuş sıkıntımız var, eskiden var olan bir dolmuşumuz vardı ama 2-3 seneden beri dolmuş yada servis imkanımız yok. Arabası olmayan vatandaşlar çok büyük sıkıntı çekiyor, hele de bu kış günlerinde acil işi olanlar istediği zaman gidemiyor. Ben buradan bizi duyan yetkililere sesleniyorum, bizim mahallemize bir dolmuş istiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi