Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gökken mahallesinde tespit ettikleri sorunları yaptığı basın açıklaması ile gündeme getirdi. Aktaş şunları söyledi: “ Saadet Partisi Melikgazi teşkilatı olarak bu hafta Gökkent mahallemizi ziyaret ettik. Mahalle sakinlerimizin sorunları ve taleplerini dinledik. Esasen Melikgazi’mizdeki mahallelerimizde halledilemeyecek çözülemeyecek sorunlar yok. Hepsi de basit ve yapılabilecek sorunlar. Sadece ilgi ve alaka göstererek çözmeye yönelik olarak harekete geçmek gerekiyor. Gökkent mahallemizde görüştüğümüz vatandaşlarımızın talep ve şikayetleri şu şekilde.

1-) Kent ekmek büfesi talep ediliyor. 7000 kişilik nüfusa sahip bir mahalle ve Kent ekmek büfesine ciddi anlamda talep var. Kent ekmeğe müracaat edilmiş ancak verilen cevap şu “Mevcut kapasitemiz yeterli değil. Şu anmevcut yerlerin taleplerini karşılayabiliyoruz” Gökkent mahallesinde sadece bir adet ekmek fırını var oda hiçbir şekilde mahallenin ekmek ihtiyacının karşılayamıyor.

2-) Bölgede hiçbir bankanın Atm si yok. Hiç olmazsa ziraat bankasının bir Atm si mümkünse konsun diyorlar. Bu konuda da gerekli girişimlerde bulunulmuş ama maalesef henüz sonuç alınamamış.

3-) Elektrik, Doğalgaz ve su gibi faturalarını ödeme noktası talep ediliyor. Müracaatlar sonucunda 7000 nüfuslu Gökkent mahallesinin verimli bir yer olmadığı söylenmiş. Kamu hizmeti verilirken bazı noktalarda verim aranmaz ancak görünen o ki hali hazırdaki belediyelerimiz böyle düşünmüyor.

4-) Kart38 Dolum noktası talep ediliyor. Yani bu konuda sadece dolum Atm si olsa yeterli. Ancak bu konuda da ihtiyaç henüz karşılanmamış.

5-) Mimarsinan köprüsünden Gökkent mahalle tarafına döndüğünüzde Organize sanayi istikametine giderken 2 Adet üst geçit mevcut. Bu üst geçitlere gerek yaşlılar ve gerekse engellilerin kullanabilmesi için asansör ve yürüyen merdiven talep ediliyor. Çünkü insanlar yoldan geçmeye çalışıyorlar. Bu nedenden dolayıda yılda en az 3 kez ölümlü kaza oluyor.

6-) Bu yol üzerinde özellikle ölümlü kazalardan dolayı hem gidiş özelliklede geliş istikametine EDS kurulması talep ediliyor.

7-) Bölgede vatandaşların ailece gidip piknik yapabileceği yada vakit geçirebilecekleri hiçbir mesire alanı yok.

8-) Anayol üzerinden Gökkent tarafına döndükten sonra Gökkent girişinden Bahçelievler mahallesi istikametine alternatif bir anayol açılması talep ediliyor. Bu yol hem Şirintepe tarafındaki trafik yükünü alacak hem de Gökkent mahallesine bir hareket getirecek ve ticari anlamda da faydası olacaktır. Tüm bu talepleri başta Melikgazi sınırları içerisinde olması nedeniyle öncelikle Melikgazi Belediye Başkanı Sn.Mustafa Palancıoğlu’nun ve Büyükşehir’i ilgilendiren konularda da Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Memduh Büyükkılıç beyin dikkatlerine sunuyor. En kısa zamanda bu konularda gerekli girişimlerde bulunmalarını ve gereğini rica ediyorum. “dedi.

Editör: Haber Merkezi