Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur, ülkede parti devleti oluşturulduğunu söyledi. Öznur, "Türkiye’de gerçek paralel devlet olan KCK görmezlikten geliniyor. Bir yandan da AKP, 28 Şubatçıların kirli yol ve yöntemlerini uyguluyor. İleri demokrasi yerine geriye giden ülke durumuna geldik." dedi.

Kayseri’deki kitap fuarında okurlarıyla buluşan Hakkı Öznur, Meclis'e getirilen yasal düzenlemelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Parti devletine hayır diyoruz. Muhaberat devletine hayır diyoruz. Yargı siyasallaşmamalıdır. Biz demokratik hukuk devletinden yanayız. Bugün gelinen noktada demokrasi askıya alınıyor. İleri demokrasi denilirken daha da geriye gidiliyor.” diye konuştu.

"Temel hak ve hürriyetlere herkes saygılı olmalıdır" diyen Öznur, şunları söyledi: "Siyasal iktidar Türkiye’yi kendisine bağlı, bağımlı bir yargı sistemine götürmemelidir. Yargıya yapılan müdahale, operasyonlar, demokratik hukuk devletine yakışmıyor. Demokratik hukuk devletinde, yargı bağımsızlığına, tarafsızlığına gölge düşürülüyor. Büyük Birlik Partisi olarak yaşananları tasvip etmiyoruz. Her türlü vesayete karşıyız. Askeri vesayete de, parti devletine de karşıyız."

BBP’li Hakkı Öznur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın açıklamalarına da tepki göstererek, "28 Şubat tablosuyla karşı karşıyayız. 28 Şubat’ta askeri vesayet vardı, şimdide MİT ve parti vesayeti vardır. Demokratik hukuk devletinde bu olmaz. Sivil topluma, sivilleşmeye demokratikleşmeye müdahale Türkiye’yi büyük kaoslara götürür. 28 Şubat’ta askeri vesayet vardı. Militarist yapı vardı. Şuan AKP, 28 Şubatçıların kirli yol ve yöntemlerini uyguluyor. Şuan siyasi iktidar AKP, 28 Şubatçılarla aynı zeminde buluştular. Türkiye 28 Şubatlar yaşamamalı. Yenilerini yaşamamalıdır." şeklinde konuştu.

28 Şubat’ta Genelkurmay ile ilişkiyi, Batı Çalışma Grubu ile ilişkili bir medya olduğunu söyleyen Öznur, şimdi ise parti devleti ile yeni mahalle ile irtibatlı medya olduğunu açıkladı. Öznur, "Medya bağımsız olmalıdır. 28 Şubat’ın kirli yol ve yöntemleri devam ediyor. BBP olarak sivilleşmeden demokratikleşmeden yanayız. Her türlü dayatma, baskıcı yasalara kökten karşıyız. Yargının siyasallaşmasına karşıyız. Siyasal iktidarın emrinde yargı olmaz. Hukuka güven kalmaz. Hiçbir şey değişmedi. Türkiye’de. Siyasal iktidar Türkiye’yi daha ileri götüreceğim derken daha da geriye götürüyor.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi