Kadir Has Kongre Merkezinde AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen Teşkilat Akademisi'ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekilli Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve AK Parti üyeleri katıldı.

Programda konuşan Taner Yıldız, “AK Parti olarak 20’nci yılımıza giriyoruz. Son 20 yılda dünyada ki gelişmeler ve teknolojide ki gelişmeler AK Parti iktidarıyla beraber Türkiye’nin ve dünyanın bambaşka bir hal olmasına yol açtı. Ak Partinin içerisinde geçirdiği zaman dilimi dünyanın en hızlı alışkanlıklarını değiştirdiği zaman dilimine denk geldi. Biz değişirken büyüdük. Büyürken değiştik. Uluslararası sermaye ile beraber büyüyen Türkiye’nin uluslararası değişimini yönetmek zorunda ve aynı zamanda Türkiye’de ki değişimi yönetmek zorundaydık” diye konuştu.

'DÜNYADA 442 SANTRAL BULUNUYOR"

İklim krizi ve nükleer santral hakkında da konuşan AK Parti Kayseri Milletvekilli Taner Yıldız, “AK Partinin en büyük özelliği doğrularımızdan ve değerlerimizden ayrılmadık. Nükleer santral yapımına bütün iktidarlar yöneldi. Sol, sağ iktidar veya muhalefet herkes yöneliyor ama yapamıyorlar. Hiçbir dış etkiden etkilenmeksizin güçlü irademizle beraber geldiğimiz noktada bu işin arkasında duruldu. Bu yalnızca bir enerji üretim işi değildi aynı zamanda 515 bin nükleer parçanın yapılmasıyla beraber o ülkenin sanayisinin lig atlama işiydi. Fransa enerjisinin yüzde 71’ini nükleerden sağlıyor dünyada ise 442 adet santral bulunuyor.

Bu duruma en karşı olan içerde ve dışarı da Greenpeace diye bir örgüt var. Biz de Greenpeace’i ziyarete gittik. Dünya üzerinde iklim değişikliği üzerine program bulunuyor. Dünyayı kirletenler ve temizleyenler ayrı saftalardır. Paris sözleşmesi ve Kopenhag sözleşmesi bunları aynı noktaya getirme garantilidir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi