İYİ Partili Kazım Yücel, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil İsmailoğlu’nun Kayseri’de yaptığı Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Hattı Projesi’yle ilgili konuştu. Bakanın 4 yılda projeyi tamamlama sözü verdiğini anımsatan Yücel, 10 yıldır hızlı tren projesinin sadece vaatlerde kaldığını dile getirdi. Yücel, “Sayın bakanın Kayseri’de yapmış olduğu açılamayı dinledik. Bu kaçıncı açıklama? Zannediyorum 8-10 yıldır, her bakan her grup başkanı, milletvekili defalarca söz verdi. Belki bir kaçı ‘vermedim’ diyor ama biz artık söz değil uygulama istiyoruz.” dedi.

‘BİZ O TRENE BİNMEK İSTİYORUZ’

Yücel, Kayseri’ye yapılacak olan hızlı trenin kılçık hatla yapılmasına karşı geldiğini söyleyerek, “Anadolu’nun çok güçlü sanayi şehriyiz. Konya, Eskişehir yıllardır bu treni kullanıyor. Sivas’a giden bir hızlı treni kılçık hatla Kayseri’ye gelmesine karşıyız. 4 yıl içerisinde 2024 yılında projenin hayata geçeceği uygulamanın başlayacağı ile ilgili iddialar var. Biz artık bunları kabul etmiyoruz. Kayseri olarak diyoruz ki söz vermeyin, bunu yapın. Biz o trene binelim size de dönüp teşekkür edelim.” diye konuştu.

‘HIZLI TRENLE BİTMİYOR İŞ’

Kazım Yücel, hızlı trenin Ankara’dan Kayseri’ye direkt gelmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu 4 yıl Kayseri halkının çok ciddiye almadığı bir açıklama. Sayın bakan kendinden önceki bakanların, milletvekillerin söz verdiği gibi bir söz verdi. Kayseri halkı bence bu haberin üzerine çok güldü. Yerköy’den gelecek olan hızlı trene değil, Ankara’dan Kayseri’ye direkt gelecek hızlı trenin peşindeyiz. Hızlı trenle de bitmiyor iş. Kayseri, 11. Büyükşehir olarak vergi ödeyen bir şehir. Artık biz otobanda istiyoruz. Defaten söyledim bu konuyu atladılar herhalde. Kırşehir’den sonra Kayseri’ye normal kara yoluyla gelmeyi artık Kayseri halkı kabul etmiyor. Niğde’nin Kırşehir’in otobanı varken Kayseri’nin otobanı olmaması da kabul edilmiyor.” dedi.

‘YAPMALARINA GEREK KALMAYACAK’

Kayseri vatandaşına verilen sözlerin alışkanlık hale getirildiğini söyleyen Yücel, 2023 seçimlerinden sonra iktidarın değişeceğini ve projeyi yapmalarına gerek kalınmayacağını ifade ederek, “Hızlı trenle birlikte sayın bakan ve milletvekilleri 2024’ü baz alarak konuşacak ama 2023 seçimlerinde verilen sözleri zaten iktidar olmadıkları için yapmalarına da gerek kalmayacak. Kayseri halkının beklentilerine cevap olsun diye alışkanlıkla söz veriliyor. Biz artık Sivas gibi Konya, Eskişehir gibi Kayseri’ye hızlı tren istiyoruz. Biz artık Kayseri’ye otobanı istiyoruz. Bizler söz değil icraat istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘VERİLEN SÖZLER KAYSERİ HALKININ KARNINI DOYURMUYOR’

Başkanvekili Yücel, son olarak önceki yıllarda verilen sözleri hatırlatarak, “Devlet büyüklerimizin yapmış olduğu bu açıklamalar 4 yıl sonrasına gülünç ve komedi oluyor. Bu şehirden Kızılırmak geçecekti. Tramvay yerin altından gidecekti. Ne sözler verdiler. Sayın bakanın vermiş olduğu söz, Kayseri halkının karnını doyurmuyor. İcraat isteniyor.” dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi