‘Ramazan Sohbetleri’ programına katılan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, önemli açıklalar yaptı. Henüz iktidar olan bir partide görev almadığını söyleyen Yücel, “Ben iktidarda olan bir partide olmadım, dolayısıyla muhalefet yapmak zorunda kaldım. Belki bir gün iktidar olacağız ve muhalefetin ne demek istediğini anlayan bir iktidar olacağız. Bence muhalefet Kayseri’de iktidar olan partiye doğru yöneliyor. 2018 yılında İYİ Parti olarak ilk seçimde ne mutlu ki yüzde 10’luk barajı geçen bir başarı sağladık ve Kayseri’den de bir milletvekili çıkardık. MHP’den kopmak kolay değildi, o çatıdan kolayca ayrılmak kolay olmadı. Sayın Dursun Ataş o zamanlar üzerimde hassasiyetle durmuştu. Sonrasında ben MHP’de iken son gün Kayseri’de artık milletvekili çıkarılamayacak dendiği anda bizim buradaki görevimizin artık Ak Parti’ye oy istenecek hele geldiğinde, benim artık orada yerimin kalmadığını anlayınca İYİ Parti’de Belediye Meclis Üyeliğinde devam ettim.” ifadelerini kullandı.

“BEN YAPICI OLMA YOLUNDAYIM”

Yücel:” Cumhur İttifakı’nın getirdiği o kadar çok maddelere biz Kayseri’nin lehine olan konuya onay verdik ki, ama çıkıp iki tane muhalefet edince, gündeme konu çıkarınca buna muhalefet deniliyor. Muhalefet olmak zor, kendimizi herkese Kayseri’ye ve basına, halka sevdirmek zorundayız. İtiraz ettiğimiz konuların ne kadar doğru ve yerinde olduğunu çıkıp halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Seçim bitti, biz belediye meclis üyesi olduk. Aslında seçim bitince siz de bilirsiniz her şey bitmiştir, üyeler giderler el kaldırırlar biter.” sözlerini kullandı. Akşener hakkında da konuşan Yücel sözlerine şöyle devam etti,” Bir Ankara ziyaretimizde demişti sayın başkanım, ben senin Kayseri halkı için olan gayretini görüyorum çokta takdir ediyorum. Seninle ben Kayseri’de özel de görüşeceğim ama seçim bugün başladı dedi. Yıl çok çabuk geçecek ve hiç durmadan o beş yılı bir gün bir gün giderek bitireceğiz. Her ekranı kullandığınızda lütfen basın mensuplarına selamlarımı ve teşekkürlerimi iletin dedi”

“KAYSERİ HALKI EĞLENMEK İÇİN KAPADOKYA’YA GİDİYOR”

Kayseri’nin sosyal açıdan yetersiz olduğunu belirten Yücel, Kayseri ile Kapadokya’yı birleştirecek bir demiryolu yapılması gerektiğini söyledi. Yücel:” Kapadokya’yla Kayseri’yi birleştirecek bir tren olur, tramvay olur, metro olur, bunlar ile gidiş geliş sağlansa o bölgeden turist çekebiliriz. O turist gelir yüz, iki yüz dolar harcar. Günde yüz turist getirsek ayda 30 bin turist yapar. Bunun sağlanması için yirmi şadıl getireceksiniz, hızlı tren dediniz getiremediniz. Kırşehir’e Niğde’ye kadar geldi, Kayseri’ye gelmedi, biz söylemekten yorulduk” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI, YEREL SEÇİMLERDE YÜZDE 80’LERDEN YÜZDE 63’E DÜŞTÜ”

Ak Parti’nin ciddi bir düşüş yaşadığını dile getiren ve yapılan son anketleri değerlendiren Yücel:” 2018’de Ak Parti’ye destek bugünden fazlaydı, 2019 yerel seçimlerinde biraz azalmıştı. Ama ben şu an gördüm ki vatandaş, torunuma harçlık veremeyeceğim, evimi geçindiremiyorum, elektrik doğalgaz tavan yaptı diye anlatıyor, vatandaş söylüyor. Vatandaşın bu tür sıkıntıları halt safhada yükselmiş ve biz şu an sadece dinliyoruz, yarın bir gün iktidar olduğumuzda bunları tek tek ele alacağız. Cumhur İttifakı, yerel seçimlerde yüzde 80’lerden yüzde 63’e düştü. İYİ Parti olarak son yapılan anketlerde, Melikgazi ilçemiz yüzde 33, Bünyan ise %30 seviyelerinde ilerliyoruz. İYİ Parti olarak İç Anadolu’da oyunu en fazla artıran şehrimiz Kayseri oldu” dedi.

“BİR DAHAKİ DÖNEM BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLMAM”

Genç üyelerin önünü açmak istediğini söyleyen Yücel, bir sonraki dönem de Belediye Meclis Üyesi olmayacağını vurgulayarak,” Ak Parti 3 dönem demişti ama ben kendi adıma 2 dönem diyorum, çünkü arkanızdan gelen nesil yaşlanmamalı, onlar götürmeli. Bana derlerse ki biz sizi şu görevde layık görüyoruz, öyle bir tekliften kaçmayacağım ama gelinmezse de burası benim için bitti gibi cümleler kullanmayacağım, benden daha iyileri var ki bu kararı aldılar diyeceğim. Bazı arkadaşlarımız var gözleri ışıl ışıl, çalışkanlar, gelsinler birazda onlar Kayseri’yi yönetsinler geliştirmek için çalışsınlar” dedi.(1HA)

Editör: Haber Merkezi