Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a da göndermelerde bulunan Kazım Yücel, geçmişte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu işleri 70 günde bitirdiğini hatırlattı. Yücel, alt yapı kuruluşları ile koordinesiz çalışmalar neticesinde bu durumun ortaya çıktığını söyledi. Furkan Doğan Kavşağı olarak bilinen Hulisi Akar Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarının kesiştiği noktadaki katlı kavşak çalışmaları devam ediyor. Katlı kavşak nedeniyle de Talas tramvay hattı ise hizmet vermiyor. Bu duruma Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel tepki gösterdi. Çalışmanın yapıldığı alanda bir açıklama yapan Yücel, vatandaşın mağdur edilmeye devam ettiğini vurguladı.

ALT GEÇİT VE BATTI ÇIKTILAR HESAP EDİLMEDİ

İyi Partili Kazım Yücel, ‘’Kıymetli Kayserili hemşerilerim, Hulusi Akar Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarının kesiştiği noktanın tam ortasındayım. Yani Sivas Caddesinden Erciyes Üniversitesine giden tramvayın olduğu yerdeyim. Biliyorsunuz Hulusi Akar Bulvarı 2 yıl kadar önce hayata geçirildi. 2 yıl önce bu alt geçitler, battı çıktılar hesap edilmedi. Sonradan hesaba katıldığını kabul edelim. Bununla ilgili 11. ayda bir karar alındı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, ne Kaski ile ne de gaz şirketi ile de görüşmediği ortada. Hızlı bir şekilde bu yolun inşaatına başlandı. Fakat 6. ayın ilk haftası, ikinci haftası bu tramvay hattının açılacağı denirken hala gördüğünüz gibi tramvay hattının açılmasını mümkün olmayan bir durumda.’’ dedi

MELİK GÖKÇEK BU İŞLERİ 70 GÜNDE YAPTI!

Yücel, ‘’Biliyorsunuz Ankara’da sizlerden olan bir partilinizin Belediye Başkanı Melih Gökçek 70 günde burada yapılamayan şeyleri yaptı. Bizim bu şehrimiz neredeyse 7 aydır buradaki trafiğe mahkum. Akşam vaktinde araçlar dur kalk nedeniyle sizin burada harcadığınız para kadar benzin harcıyor, maliyeti artıyor. Biliyorsunuz ki maliyet muhasebesi yapan arkadaşlar bu bir maliyettir. Belediyemiz buranın ihalesi yapıldıktan sonra bir müteahhit arkadaş ihaleyi alıyor işe başlıyor ama buradaki doğal gaz borularının deplase edilmesi (yer değiştirilmesi) sıkıntı oluyor. Doğalgaz şirketinin belediyemiz ortağı. Onlarla bu durumu görüşüp onlarında planlarına programlarına aldığı bir tarihte ihale etmiş olsaydık bu iş bu kadar uzamaz ve vatandaşımız mağdur edilmezdi. Bu sıkıntıda hala devam etmektedir. Burası planlaması doğru yapılmamış bir yerdir. Burayı hadi açtınız, biraz ileride yine doğal gaz borusunun hala deplase edilmediğini sizde biliyorsunuz." ifadelerine yer verdi.

TRAFİĞE AÇILMASI 1 YIL MI SÜRECEK ?

İyi Partili Yücel, ‘’Sayın Belediye Başkanları, vatandaşımız mağdur hem de sıkıntılı. Buradan Talas istikametine gidenler ya da Talas’tan şehir merkezine tramvay kullanarak gelenler sıkıntılı. 1 yıl mı sürecek buranın trafiğe açılması? Vatandaşımız bizlere ulaşıyor ve buradaki sorunun kısa sürede çözülmesi konusunda bizden de bir açıklama desteği bekliyor. Yerinde tespit ettik, Şuana kadar belki de yapılması gerekenin yarısı yapılmış. Bu tramvay hattının hızlı bir şekilde açılması için yetkililerimiz ne gerekiyorsa bir an önce yapmalı. Bu vatandaş bizim. Bu işin acilen ele alınıp acilen de bitirilmesi gerekmektedir.’’ şeklinde eleştiriler bulundu.

Editör: Haber Merkezi