Nanoteknoloji ile birlikte oto yıkama sektörü kabuk değiştiriyor. Organik Nano Teknoloji Satış Ve Pazarlama Ana Bayisi sahibi İsmail Berk (60), Kayseri'de bir ilk olan Nano Teknoloji sayesinde araçlar su ve sabun kullanılmadan ilk günkü temizliğine kavuştuğunu söyledi.

TÜM ÜRÜNLER ORGANİK
İsmail Berk, araçları temizlerken kullandıkları ürünlerin tamamen organik olduğunu vurgulayarak; "Su, komprösör, hava , buhar ve kimyasal ürün yok. 6 ürün ve 12 bez ile araçları temizliyoruz" diye konuştu.

ARAÇTA NE KADAR KİR VE KOKU VARSA HEPSİNİ TEMİZLİYORUZ
Nano Teknoloji ile araçların nasıl temizlendiğini anlatan Berk, "Benzin istasyonu gibi fırça ile yıkanan araçların üzerinde kılcal çizikler olur. Biz ilk yıkamada o çizikleri tamamen yok ediyoruz. Biz Nano Teknoloji ürünlerinden, Dry Car Care kullanıyoruz. Nano temizleme ürünleri çok yaygındır. Tekstil, halı, kumaş ve deriye kadar yaygınlaşmış durumda. Ancak bizim yaptığımız ürün sadece oto temizleme ile ilgili. Otonun içerisinde kumaş da var, deri de var, bagayit de var. Otoda mevcut olan ne kadar kir, koku varsa biz hepsini yok edebiliyoruz. Bizim elimizde İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporu var. O rapora binaen biz tüm kiri temizleyebiliyoruz" şeklinde konuştu.

ARAÇ FIRTINADA BİLE PARLAKLIĞINI YİTİRMİYOR
Nano Teknoloji ile yıkanan araç yağmur ve fırtına da bile temiz kalabiliyor. İsmail Berk, bunun sırrını ise şöyle anlatıyor:
"Araç yıkandıktan sonra, araçta bir kayganlık, bir parlaklık oluyor. Araç bir ağaç aksanlı ürünü verniklemiş gibi bir özellik taşır. Araç normal bir havada bir aya kadar bu parlaklık ve kayganlık özelliğini kaybetmez. Bu süre içerisinde dış etkenlerden etkilenmiyor. Nano ile temizlenen bir araç örneğin bir çam ağacının altına girdi. Üzerine reçine damladı. Reçine kesinlikle üzerinde kalmaz, kayar gider. İz yapması mümkün değil. Kuş pisliği asitli olduğu için tüm araçlarda leke yapar. Bizim ürünlerimiz kullanıldığı takdirde asla iz yapmaz."


TELEFONLA HİZMET VERİYOR
Mobil ağa da sahip olduklarını ifade eden Berk, "Bizim en büyük ağırlığımız mobil sistemimiz. Nerede olursanız olun telefon ediyorsunuz. Bizde ekiplerimizle gelip park halindeki aracınızı temizliyoruz. Biz bu ofisi genellikle kuaför olarak kullanıyoruz. Vatandaş getiriyor. Diyor ki benim aracımın için dışı çok kirli, koltuklar lekeli. Biz onu alıyoruz bir gün aracı burada bekletiyoruz. Aracı galeriden aldığınız ilk gün gibi iade ediyoruz. Bu hizmeti de ekstra bir şey olmaz ise 20 TL gibi cüzi bir miktarda yapıyoruz" dedi.

SU KULLANILMADAN ARAÇ DAHA DA TEMİZ OLUYOR
Kayserili ise yeni teknolojiye açık diyen Berk, "Gençler yeni teknolojiye uyum sağlamakta çok iyiler. Vatandaşın en büyük sorunu susuz deterjansız nasıl araç temizlenir diyorlardı. Biz Nano Teknoloji ile bu algıyı kırdık. Su ve sabun olmadan aracınız çok daha temiz oluyor" diye konuştu.
Haber: Dilek BOLAT
 
Editör: Haber Merkezi