Teknopark bünyesindeki firmalar, program kapsamında ilk olarak Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES2015 İnternational Fuarı’nda iş görüşmelerinde bulunacak.

CES Fuarı sonrası, Silikon Vadisi’ne geçecek olan firmalar, genel tanıtım seminerlerine ve eğitimlere katılarak, iş görüşmeleri yapacak. Programla ilgili bilgi veren Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, Erciyes Teknopark’ın Ekonomi Bakanlığı’ndan destek aldıklarını belirtti. Program çerçevesinde, firmaların niteliğini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

“Erciyes Teknopark geçtiğimiz yılsonunda, Ekonomi Bakanlığı’ndan Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (URGE), destekleri kapsamında ülkemizdeki ilk yazılım kümesi desteğini aldı. Kayserimizde de, ilk küme çalışması olarak bu desteği almış bulunmaktayız. 3 yıl sürecek olan bu programda, yaklaşık 5 milyon TL’lik bir desteği Erciyes Teknopark’ta bulunan yazılım firmalarının hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bu kapsamda, bir yıldır çok önemli etkinlikler düzenleniyor. Bunlar içerisinde çok kapsamlı ve nitelikli eğitimlerin yanında, firmalarımızın niteliğini artırmak, bundan daha kapsamlı, daha kapasiteli firmalar olarak tanınmasını sağlamak, ihracatçı firmalara dönüşmesini sağlamak ve uluslar arası ilişkilerini, iş birliklerini artırmak için çalışmalar yer alıyor. Ülkeler arası, uluslar arası derken, aslında her zaman ihmal edilen komşular arası ilişkilerin artmasını da sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü, firmalarımızın birbiriyle ilişkiler beklenen seviyede olmadığını fark ettik. Bununla ilgili neler yapabiliriz? Teknoparklarda en önemli iş alanları, yazılım grupları olarak karşımıza çıkıyor. Bu eğitimlerin yanında, çok önemli bir etkinlik olarak Silikon Vadi’de, Amerika’da, belki bu yazılım grupları için, en gelişmiş olan bir mekanizma üreten bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yaz sonunda, Avrupa’da çok sayıda teknoloji merkezine ziyaret gerçekleştirdik. İrlanda, Finlandiya, İtalya ve Almanya’da 20’ye yakın araştırma merkezinde görüşmeler yaptık. Bu ilişkileri geliştirerek, topluma katkı sağlamayı düşünüyoruz.”
*
Silikon Vadisi’ne yapılacak olan ziyaretle birlikte, ikili iş görüşmeleri temin etmeyi planladıklarını söyleyen Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık ise, şunları söyledi:

“Bünyemizde barındırdığımız firmaların geliştirmiş olduğu, özellikle yazılım ürünleri artık uluslar arası çapta ilgi görür hale gelmiştir. Bunların, bu işin merkezi olan Silikon Vadisi’nde işbirliklerine ve fırsatlara dönüştürülmesi gereği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, yaptığımız ön incelemenin ardından Google, Apple, Facebook, Twitter gibi şirketlerin doğduğu, büyüdüğü ve geliştiği yer olan Silikon Vadisi’ne gezi düzenledik. Buraya gidip, firmalarımızı yüz yüze görüştürerek, yapılacak ziyarette, bahsettiğim firmaların yetkilileriyle, yatırımcı gruplarıyla görüşmeler temin ederek, firmalarımızın üretmiş olduğu yazılımlar için, ikili iş görüşmeleri temin edilerek, yatırım ve finansman sağlanması planlanıyor. 11 kişinin katılacağı bir etkinlikten söz ediyoruz. Bunun ardından, firmalar Türkiye’ye döndükten sonra, Silikon Vadisi’nden de davetlileri bekleyeceğiz.”

Firma yetkililerinin katılacağı Silikon Vadisi programı, 7 Ocak Çarşamba günü başlayacak.



Editör: Haber Merkezi