MELİKGAZİ Belediyesi kavşak, bahçe ve sosyal tesisler ile hizmet merkezlerinin aydınlatılmasında, LED ışıklandırma çalışmalarına başladı.

Parkların LED ışıldaklarla aydınlatılarak, birçok alanda daha fazla ışıklandırma yapılacağını ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çalışmaların Ağustos ayı içerisinde tamamlanacağını ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlanacağını belirtti.

2015 yılı içerisinde aydınlatma tesisi eskimiş parkların, aydınlatma tesisatının yenilenmesi ve normal lambaların LED aydınlatma ile değiştirilmesi için ihale yapıldığını belirten Büyükkılıç, şöyle konuştu: "Parkların, sosyal tesislerin ve hizmet binalarının güneş enerjisinden elektrik üretilerek aydınlatma çalışması devam etmektedir. Ancak, Melikgazi ilçesinde şu anda büyük ölçekli ve çok amaçlı 512 park bulunmaktadır. Sosyal ve spor tesisleri, zabıta merkezleri, atölye ve fidanlık gibi tesislerde ışıklandırma eski lambalar ile devam etmektedir. Bazı alanlarda güvenlik açısından halojen aydınlatma yapılmaktadır. Bu tür aydınlatma hem maliyetli olup, hem de ışıklandırması çok parlak olmamaktadır. Bunun için tüm tesislerin bir envanteri çıkarılmış olup, gerekli LED aydınlatma çalışmasına başlanılmıştır."


Editör: Haber Merkezi