Doğal varlıkların korunabilmesi için yapılması gerekenlerin konuşulduğunu belirten İl Temsilcisi Abdulkadir Dağlı, "Sürdürülebilir avcılığın, doğal yaşam ve yaban hayatın gelecek nesillere aktarılabilmesi, doğal varlıkların korunması için neler yapılabilir diye görüş alış verişinde bulunduk. Avcılara verilmek üzere, Erciyes Üniversitesi Genç TEMA ve Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulüplerinin de desteğiyle, toplanan meşe palamutlarını ve dikim kılavuzunu teslim ettik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

FARKLI AV VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Avcılar ve Atıcılar Derneği adına konuşan dernek müdürü emekli öğretmen İbrahim Canan da, ziyaretten memnun kaldığını ifade etti.

Canan şöyle konuştu: "Değerli hocam bizleri ziyaret ederek, avcı derneklerinin sivil toplum yapılanmasında önemli bir rol üstlendiğini, belgeli avcıların daha örgütlü bir şekilde av yapabilmeleri için, bizlere görüşlerini iletti. Üniversite öğrencilerinin topladığı meşe palamutlarını, avcılara iletilmek üzere derneğimize teslim ettiler. Hafta sonu ava gidecek avcı üyelerimizin, sırt çantalarına paketlenmiş ve içinde ekim kılavuzu bulunan meşe palamutlarını sırt çantalarına koyacağız. Farklı dağlara av ve doğa yürüyüşü amaçlı gidecek avcı kardeşlerimiz, bu palamutları her bir dağa dikmiş olacaklar. TEMA Vakfımıza, bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederim.”
Editör: Haber Merkezi