Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki korkunç patlama, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Yaşanan patlamanın ardından Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’nde ortaya çıkan görüntüler, pes artık dedirtti. Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, Amasra’daki maden kazasından bir gün sonra, tüm Türkiye ağlarken Diva İsib adlı termal otelde, oyun havası eşliğinde göbek attı.

Bartın'ın Amasra İlçesi’nde Türkiye Taş Kömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı bir Maden Ocağı’nda, 14 Ekim 2022 Cuma günü Grizu Patlaması yaşandı ve madende çalışan yaklaşık 110 işçi, 350 metre derinlikteki toprağın altında mahsur kaldı.

Yapılan kurtarma çalışması sonrası, 69 maden işçisi kurtarılırken 41 madenci hayatını kaybetti. O korkunç gecede 41 madencinin evlerine ateş düşerken, tüm Türkiye ise yasa boğuldu.

MÜZİK VE EĞLENCELİ ORGANİZASYONLAR İPTAL EDİLMİŞTİ

Yaşanan patlama nedeniyle, tüm yurt genelinde daha önceden planlanan konserler ve içeriğinde müzik ve eğlence barındıran tüm organizasyonlar iptal edildi.

TÜRKİYE YASTAYKEN EĞLENCE PROGRAMI YAPTILAR

Ama bir tanesi hariç! Türk Harb-İş Sendikası’nın Kayseri Şubesi, maden kazasında yaşanan acılar tazeliğini korurken, bir gün sonra 15 Ekim 2022 Cumartesi günü Nevşehir’nin Kozaklı İlçesi’ne bağlı Diva İsib adlı termal otelde, önce eğitim sonrasında ise eğlence programı düzenledi.

BAZI DUYARLI ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ

Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy’un, o gece tüm Türkiye yastayken göbek attığı görüntüler bazı duyarlı sendika üyelerinin tepkisine neden oldu.

İSTİKLAL MARŞINI DA OKUTMADI

Oyun havası eşliğinde eğlenen Başkan Özgür Özsoy’un eğitim programının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızı okutturmadan programın açılışını yaptığı öne sürüldü.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi