Vatan Partisi Kayseri teşkilatı, yüksek gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda "Ucuz elektrik ve güvenlik için kamulaştırma" sloganıyla imza kampanyası başlatıldı. Ucuz elektirik için bütün elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması istendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Sekreteri İbrahim Toraman, "Bu imzaları yetkili mercilere ulaştıracağız. En nihayetinde elektrik dağıtımının kamulaştırılması ve kamu hizmeti olmasını sağlayacağız" dedi. Elektriğin dağıtımının devlet eliyle yapılması gereken bir hizmet olduğunu belirten Toraman, elektriğin dağıtımının özel sektörün insafına bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Toraman, “Halihazırda Türkiye'nin 21 bölgesinde 21 özel elektrik dağıtım şirketi bulunmakta. Bu şirketler devletin ürettiği elektriği Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) belirlediği fiyat üzerinden satın alıyorlar. O da bugün yaklaşık 30 kuruşa tekabül ediyor. Bu fiyata alınan elektriği, şirketler vatandaşımıza 2 lira 10 kuruştan satarak ulaştırmaktadırlar. Bizde elektrik dağıtımı da elektrik üretimi gibi kamulaştırılmalı, devlet eliyle yapılmalı diyoruz. Böylece hem üreticimizin, hem de halkımızın önü açılmalıdır" diye konuştu.

Elektrik faturalarının milli sorun haline geldiğini belirten Toraman, kamulaştırmanın bu sorunu çözeceğini savundu. Elektrik dağıtımının kamulaştırılması için başlatılan imza kampanyası önümüzdeki Cuma gününe kadar devam edecek. Cumartesi günü ise aynı kampanya Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek. Toplanan imzalar, daha sonra ilgili kurumlara iletilecek. (1HA)

Editör: Haber Merkezi