Kayseri Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları; Ümit Özer, Niyazi Ünalmış, Onur Sergen Doğan, Aşkın Genç ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Saadet Partisi yönetim kurulu üyeleride yer aldı.

“BANA HAKKINIZI HELAL EDİN”

Açılış konuşmasında söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Mazlumun, garibin, fakirin yanında olmaya özen gösterdim bana da hakkınızı helal edin” dedi. Arık konuşmasında şu ifadelere değindi. “17 gün sonra tarihi bir seçime gideceğiz. Doğru zamanda, doğru adam kazanacak. Doğru adam kul hakkı yemeyen, hakkı hukuku adaleti 85 milyon için isteyen, çetelerle uyuşturucu ile mücadele eden adamdır. Bir tek çocuğumuz yatağa aç girmesin diye gecesini gündüzüne katan adamdır. Dolayısıyla doğru adam 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğludur. 1923 yılından 2023 yılına tam 100 yıl sonra bu güzel Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız ve 100 yıl sonra kaçak saray değil, Çankaya köşkü kazanacak. Sayın Mahmut Arıkan Kayseri hakkını alacak diyor evet Kayseri hakkını alacak millet ittifakının millet meclisi adaylarını meclise göndereceksiniz. Ha açıldı ha açılacak diyerek, 20 yıldır Kayseri yüksek hızlı trenle oyalanıp duruyor. 9 ay önce geldiler burada törenle açılış yaptılar fakat yapılan hiçbir hizmet yok. Ben de sizin oylarınızla seçilmiş bir milletvekili olarak her zaman hakkınızı gözettim, yanınızda olmaya çalıştım. Mazlumun, garibin, fakirin yanında olmaya özen gösterdim bana da hakkınızı helal edin. Bundan sonraki süreçte de mücadelemizle var güçle devam edeceğiz. Atatürk’ün Türkiye’sine Atatürk’e yakışır bir Cumhurbaşkanı seçmek için gece gündüz çalışacağız” dedi.
Seçim ofisinin önünde toplanan kalabalığa hitap eden Vekil adayı Arıkan;  “Yaklaşmakta olan seçimlerin şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Milletimiz, memleketlimiz sandığa gidecekler, şehrimizi temsil edecek olan milletvekillerini seçecekler, ülkemizi yönetecek olan Cumhurbaşkanını seçecekler. Bu seçimlerin Kayseri’deki seçmenlerimiz tarafından en güzel şekilde değerlendirileceğine dair zerre kadar şüphem yoktur” dedi.

"ÇOK SIKINTILI SÜREÇ YAŞIYORUZ"

Ak partinin o cilalı makyajlı dönemi bittikten sonra gerçeklerle karşı karşıya geldik maalesef, neredeyse çeyrek asırdır hem ülkemizi hem şehrimizi yöneten zihniyet hem kendilerini hem de bizleri bu sıkıntının içerisine bıraktı. Ülkemiz ve şehrimiz olarak çok sıkıntılı süreç yaşıyoruz enflasyon sürekli rekorlar kırıyor alım gücü dibe vurmuş durumda sadece yoksulların değil dar gelirli insanlarında zor geçindiği bir avuç azınlığın geçinebildiği ülkeyle maalesef karşı karşı karşıyayız. Bir eli yağda bir eli balda olan bir azınlık var yiyorlar yiyorlar maalesef doymuyorlar. Şehrin her bir yanına iktidar gücüyle astıkları mavi afişlere kulak asmayın söylemleri ne kadar mavi ise eylemleri de o karanlıktır. Sizlerden istirhamım bir muhalefet partisinin milletvekili adayı olarak bu karamsarlığı almamanızı istiyorum bu memleketin evladı olarak bu feryadımızı duyurmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK”

AK Parti iktidarının vaatlerini yerine getiremediğini dile getiren, Arıkan; "Bu seçimde yeni bir slogan çıkardılar; ‘Türkiye yüzyılı olacak’ dediler. Yakın bir tarih 2011 yılında 2023 yılının hedeflerini tüm tr ile paylaştılar. Bir bakalım 2011 hedeflerinin ne kadarı gerçekleşmiş. 2023 senesinde ‘dünyada ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz’ bu cümleyi kullandıkların da dünyada 17. Sırada idik 2023’te 21. Sıraya kadar gerilemiş durumdayız.
* 2023 yılına geldiğimizde tek haneli enflasyon rakamları ile tanışacağız, bırakın tek haneli enflasyon rakamlarını üç haneli enflasyon rakamları ile baş başa kaldık. Ne gösteriyor bu iş bize tek adam sistemi bu işi çözmekte başarılı olamadı.

*‘Ülkedeki işsizlik oranını %5’e düşecek’ dediler işsizlik oranı 2 haneli rakamdan aşağı inmiyor oda oynadıkları tüik rakamlarında ancak burada tutabiliyorlar.

*‘Milli gelir 2 trilyon dolar olacak dediler’ biz yarısına bile ulaşamadık.

*2023 yılında ihracatımız 500 milyar dolar olacak dediler ama daha 250 milyar doları dahi bulamadıkları bir ekonomik beceriksizlik ortaya koydular. Bu tablo gösteriyor ki bu iş Ak Parti ile de ortakları ile de olmuyor" dedi.

ALLAH’IN İZNİYLE BU KABUS SONA ERECEK

“Neredeyse tamamını ele geçirdikleri merkez medyanın tüm çabalarına rağmen Ak Partinin ve ortaklarının başarılı olamadığı bu sıraladığım rakamlarla açık bir şekilde ortaya konmakta buna benzer yüzlerce örnekler de var. Bugüne kadar 20 yıllık iktidar neticesinde söylemleriyle eylemleri birbirini tutmayan iktidar bizi yönetti. Mikrofonları ellerine aldıklarında meydanlarda konuşma yaparken; ‘Biz faizle mücadele ediyoruz’ diyorlar, 20 yıl boyunca faize ödenen para 600 milyar dolar nasıl faizle mücadele ediyorsunuz siz? 600 milyar dolarla tam 200 tane İstanbul’a köprü yapabilirsiniz.

Millet ittifakında mülakatın kalkacağını dile getiren Arıkan; “Kayserili genç kardeşim KPSS sınavına girdi 90 aldı fakat iş bulmak için bekliyor ama aynı sınava gidip 45 alan gencimiz ise bugün işe yerleştirilmiş vaziyette. Malumunuz 30 Ocak 2023 tarihinde bizler millet ittifakı olarak, atamalarda mülakatı kaldıracağız dediler. Bizlerden sonra Cumhur ittifakının da aklına geldi nisan ayında mülakatı kaldıracağız dediler.

Bu seçim devletin yeniden rayına girmesi için önümüzde en büyük fırsat Allah’ın izniyle bu kâbus sona erecek tüm ülkemizde bahar yeniden gelecek” dedi

Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle” Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle”

İKTİDAR PARTİSİNİN VEKİL ADAYLARINA SÖYLÜYORUM GELİN BİR ARAYA GELELİM HEP BERABER KAYSERİ’Yİ KONUŞALIM

Kayseri’nin geçmişten gelen ve henüz var olan sıkıntılarını dile getirdiğini ifade eden Arıkan; “Bizler Kayseri’nin milletvekili adaylarıyız, Kayseri’de ki sorunları çözmeye talibiz. Özellikle İktidar partisinin milletvekili adaylarına buradan seslenmek istiyorum. Gelin bir araya gelelim hep beraber Kayseri’yi konuşalım uzaktan uzağa Kayseri’yi konuşmayalım. Eskiden olduğu gibi açık oturumları gibi Kayseri’nin milletvekili adayları olarak Kayseri’yi tartışırlardı ben buradan hodri meydan diyorum, nerede hangi kanalda ne zaman istiyorsanız buyurun konuşalım tartışalım.

Devletler tarafından yapılan yatırımlardan Kayseri kaçıncı sırada biliyor musunuz 81 il içerisinde Kayseri 77. Sırada yer alacak kadar sizlere ne yaptı ki şehrimizi cezalandırıyorsunuz. Bu arkadaşlar iktidara geldiğinde de şehrimiz ekonomik anlamda 11. büyüklükte olan bir şehirdi. Bu arkadaşların çalışmalarında sonra 13. Sıraya düştü. Kişilere düşen milli gelirden, ortalamanın üzerinde bir Kayserilinin bu gelire sahip olması gerekir. Fakat neticede maalesef Türkiye ortalamasının tam 1219 dolar aşağısında bir gelire sahibiz. Bir diğer konu ise Sümer mahallemizde bulunan adliyeye de icra dosyalarına baktığımızda 500 bin kişiye ulaşmış icra dosyası var, yani bu demektir ki Kayseri’de her 3 kişiden birinin icra dosyası var. Başka bir acı konu ise Kayseri’de ki işsizlik oranı 50 bini aşmış durumda.  Geçtiğimiz yıl 174 bin 813 elektrik abonesi elektriğini ödeyemediği için elektrikleri kesilmiş. Kayseri adına acı bir tabloya bakıyoruz. Yıllardır her çeçimde bol bol oy verdi. Bakanlıklar verdi başbakanlık verdi cumhurbaşkanlığı verdi ağızları açılınca mangalda kül bırakmıyorlar ama işin aslı görünüyor ki öyle değil. Kişi başına düşen kamu yatırımında Kayserimiz 77. Sıradaysa bunun hesabını vermek durumundasınız” dedi.

Son bir çağrım vardır özellikle cumhur ittifakı adaylarını nezakete davet ediyorum biz olabildiğinde buna gayret gösteriyoruz. Yıllardır şehrimizde seçimler olur nezakettir hangi partinin mitingi varsa diğer parti bayraklarını çadırlarını toplar. Resmi kurumların talebine çağrısına rağmen, o bayrakları o çadırları toplama nezaketi göstermediler. Yüz yüze bakacağımızı nezaketi bırakmamalarını gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum.