Gürer: “5 bin liralık ikramiyeden tüm emekliler yararlanmalı” Gürer: “5 bin liralık ikramiyeden tüm emekliler yararlanmalı”

14 Martta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sona erdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken CHP, uzun bir aradan sonra Kayseri'den 2 milletvekili çıkarma başarısı gösterdi. Aşkın Genç ile birlikte CHP listesinden seçime giren SP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Ankara'ya giden isimler oldu.

CHP Milletvekili Mahmut Arıkan, Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'nin 20 yıl boyunca bize getirdiği kazanımlarla alakalı en ufak bir problemi olmadığını söyledi. Arıkan, “Pazar günü bir seçim idrak ettik. Bu seçimin sizlere, memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 30 gün 35 günlük seçim kampanyasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adayı ile nezaket önceleyerek, centilmenliği önceleyerek, gerginlikten uzak söylemleri önceleyerek bir süreç yaşadık. Bu süreç hemşerilerimiz tarafından kabul gördü. Bir önceki seçimden çok daha fazla oranla bir destekle 2 tane hemşehrisini kardeşlerimiz Türkiye Büyük millet meclisi ne gönderdiler. Biz bu güvene layık olabilmek için gereken ne varsa gecemizi gündüzümüze katarak gayret göstereceğiz. Bu başarıyı sadece 30 günde yapılan çalışmaya indirgemek biraz haksızlık olur.

Uzun dönem millet ittifakının tüm bileşenleri, millet ittifakı partililerin tüm yöneticileri olağanüstü bir gayret gösterdiler. Kolay değildi. Büyük bir güç vardı karşımızda. 20 yıldır ülkeyi idare eden bir iktidar, kamu imkânlarını yanına alan bir iktidar, bütün olanakları seçim için seferber eden bir iktidar ile mücadele ettik. Allah'a çok şükür. Cenabı Allah yardım etti. Hemşehrilerimiz destek oldular. Seçimin bir ayağı olan milletvekili seçiminde oylarımızı artırdık ama Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı 28 Mayıs'ta tekrar sandığa gideceğiz. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, suyunu içtiğimiz memleketimize biz siyasetçi olarak hizmet etmek istiyorduk. Bu nasip oldu. Bundan sonra da bu gayret içerisinde olacağız. Esas önemli seçim 28 Mayıs'ta gerçekleşecek. Kıymetli hemşehrilerim süreç istediğimiz gibi gitmedi. Maalesef Kayserimiz’de ulaşabildiğimiz seçmene, mesajlarımızı ulaştırabildiğimiz seçmeni ikna edebildik.

Ama 30-35 gün içerisinde takdir edersiniz ki 1 milyon 30 bin seçmene ulaşma imkânı söz konusu değildir. Diğer seçmenlere iktidar tarafından yapılan siyasetin etkisi olduğunu gördük. Millet ittifakı bileşenlerin Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'nin 20 yıl boyunca bize getirdiği kazanımlarla alakalı en ufak bir problemi söz konusu değildir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakının derdi kazanımlarımızla değil kaybettiklerimizle. Adalete olan güveni tekrar tesis edebilmek için Sayın Kılıçdaroğlu aday oldu. Biz onun için gayret ediyoruz. Kayserimiz maalesef 'Kayseri işini bilir' adı başlığı altında yeterince desteği göremediği için aday olduk. Biz bu noktada siyaset yapmaya gayret gösteriyoruz.

Dosyalarca dolusu evrak şu an elimizde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözüm için bekliyor. Yine söylüyorum bizim kazanımlarla bir işimiz yok bugüne kadar iktidarın getirdiği özgürlükler daha da fazla genişleyerek vatandaşlarımıza yansıyacak. Bizim derdimiz kaybettiklerimiz. Karşımızdaki güç millet ittifakı bileşenlerini Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu'nu düşman olarak insanlara gösterme gayreti içerisinde. 85 milyonun kardeş olduğunu bir buçuk milyonun kardeş olduğunu biz bugüne kadar gösterdik. 28 Mayıs'a kadar bu noktada çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah 28 Mayıs'ta Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne yolcu edeceğiz” şeklinde konuştu.