Kayseri'de düzenlenen ve Kitap Fuarı'nın açılısını 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yapacak. Fuara CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özden Örnek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yazarın da fuara katılacağı belirtildi.

Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kayseri Kitap Fuarı’nın, Valilik Büyükşehir Belediyesi ve fuar organizasyon firmasının 6 aylık çalışmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Çetinkaya, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerin dışında artık her ilde kitap fuarları açıldığını anlatırken, şöyle dedi:

"Kayseri’de de birkaç deneme yapılmış. Artık tam Kitap Fuarı hüviyetinde. Biraz daha geleneksel hale getirirsek ilimiz için büyük kazanç olacağını düşünüyoruz. İlimiz 4 üniversitesi olan Anadolu’daki ender illerden biri. Kayseri; bölgeye hitap eden bir il. Dört üniversitesinde 55 bin öğrencisinin dışında ilkokul, ortaokul, lisede okuyan 286 bin öğrencimiz, il merkezinde yaşayan 1 milyon insanımız var. Civar iller de bu kitap fuarından istifade edecektir. Fuarın açılışını 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak."

Fuara CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özden Örnek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yazarın da fuara katılacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi