Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Özhaseki Ray Kitap projesi kapsamında vatandaşlar tarafından alınan kitapların geri getirilmediğinden yakındı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından okumayı teşvik için Ray Kitap projesi başlatılmıştı. Kayseri'de yaşayanlar Raylı Sistem duraklarına konulan kitaplıklardan kitap alarak yolculukları esnasında kitap okuyabiliyorlar. Ama en büyük sorun ise kitaplar okumak için alınıyor ancak geri getirilmiyor.

"Kitaplar Okunmak İçin Vardır"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve kitapların hayat kaynağı olduğunu belirterek bu projenin diğer illere de örnek olması temennisinde bulundu.

Kitapların okumak için var olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Ray kitap projemizi herkese örnek teşkil etmesi ve okuma oranımızın artması için faaliyete geçirdik. Ama sorun yaşıyoruz şu an. Götürülen kitaplar geri gelmiyor. Bu kitap okumak için vardır. Okuyanlar getirsinler. Bir de evlerinde kullanmadıkları kitapları da getirsinler." diyor.

Başkan Mehmet Özhaseki, kendi evindeki kitaplığından yüzlerce kitap getireceğini söyleyerek vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını temenni ediyor :"Kitabı seven insanların böyle yapması lazım. Okuyup geri getirmelerinin yanında kullanmadıkalrı kitaplarını da getirmeleri lazım. Okuduğunuz kitapları geri getirin. inşallah bu da alışılmış olur." dedi.




"Kitaplar Hayat Kaynağımız"
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ray Kitap projesinin başladığı dönemde açıklama yapmıştı. Özhaseki şunları söylemişti:"Japonya'da bir insan yılda beş kitap okuyor. Türkiye'de ise senede beş kişi bir kitap okuyor. Batıda raylı sistem ya da otobüslerde kitap, dergi okunuyor; fakat biz kitaplara yönelmiyoruz. Oysa kitaplar bizim için hayat kaynağı. Burada belki küçük bir faaliyet yapıyoruz; ama faydalı bir faaliyet yapıyoruz. Raylı sistem duraklarındaki kitaplıklarımızda temel eserler, klasikler ve belediye yayınları olacak. Hemşehrilerimiz buradan kitap alıp okuyabilirler. Okudukları kitapları daha sonra getirip koyarlarsa seviniriz.Fakat evimde çocuklarım okusun diye götürürlerse ona da razıyız. Yeter ki okunsun. Ayrıca isteyen herkes evlerinde okudukları kitapları buraya getirebilir" demişti.

  HABER:DERYA SAVAŞ
Editör: Haber Merkezi