Ülkemizde giderek artan özellikle de çocuklara yönelik gerçekleştirilen cinsel istismarla ilgili olarak Kayseri'deki muhtarlarla bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yaklaşık 100 muhtarın katılımıyla gerçekleşen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim müdürlüğünden yetkililer katılarak bilgi verdi.

"AİLE TOPLUMUN ÖZÜDÜR"

İl Müdürlüğüz Sosyal Çalışmacılarından Tolga Yener'in sunduğu ve bilgiler verdiği toplantıya İl Müdürümüz Şerafettin Akyüz'ün açılış konuşmasıyla başlandı. Akyüz konuşmasında: "Aile toplumun özüdür. Bu öz kuruduğu ya da bozulduğu zaman toplumda beraberinde bozulmaktadır. Gündelik hayatımızda ailemizin üzerinden bir çok musibet geçmektedir. Bunların her biri çocuklarımızı bizler farkında olmadan elimizin altından alıp götürebilmektedir. Bu olaylara karşı çok duyarlı olmalıyız. Bu olayları maalesef ya çok geç öğreniyoruz yada iş işten geçtikten sonra öğreniyoruz. İlgi alanlarımız genelde farklı olduğu için çocuklarımızla yeteri kadar ilgilenip onlarla fazla vakit geçiremiyoruz. Bu gibi durumlar maalesef aile ile çocuğun arasını açmaktadır. Onlarla beraber yapabileceğimiz faaliyetlerin sayısını artırmalı ve onlara daha fazla vakit geçirmeliyiz."dedi.

Akyüz, herkesin mahallesinden sorumlu muhtarlar oldukları gibi aynı zamanda anne veya baba olduklarının altını çizerek,sözlerine şu şekilde devam etti:"  Hepimizin çocukları, torunları ve yeğenlerimiz var. İçinde bulunduğumuz topluma duyarsız kalamayız. Karşılaştığımız ya da duyduğumuz istismar vakalarına duyarsız kalmayalım. Gerekli mercilere bilgi verelim. Dayarsız kaldığımız her olay gün gelip bizlerinde başına gelebilir."

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Toplum ve Ruh Sağlığı Müdürlüğünde görevli Arzu Şahin Arkalı'da çocuk istismarı ve ihmali üzerine açıklamalarda bulundu.

Daha sonra  İl Müdürlüğü psikologlarından Pelin Gürağaç; Engelli çocuklara yönelik cinsel istismarlar, İstismarcıların kimler olabileceği, cinsel istismar şüphesi üzerine hangi yollar izlenmeli, hangi çocukların cinsel istismara açık olabileceği konuları üzerine katılımcılara bilgi verdi.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görevli psikolog Rahmi Danişment de toplumsal değerlerin kaybolması ve sonuçları hakkında katılımcılara bilgi verdi.  


Editör: Haber Merkezi