Kayseri Sanayi Odası ve İstanbul Kültür Üniversitesi KOBİ Geliştirme ve Rekabet Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOBİMER) işbirliğinde, “İşte ve Ailede Şevkle Kazanmak, Özgürce Yaşamak İçin Doğan Cüceloğlu ile Bir Sohbet” konulu etkinlik düzenlendi.

Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, İstanbul Kültür Üniversitesi’ne çok yabancı olmadıklarını ve göreve geldikleri günden bu yana, işbirliklerinin devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin önemli konularından biriyle, farklı bir etkinliğe imza atacaklarını dile getiren Boydak, “Türkiye’de şirketlerimizin yaklaşık yüzde 95’i, aile şirketlerinden ve KOBİ’lerden oluşmaktadır. Bu durumda bize, işin ve ailenin birbirinden ayrılmaz parçalar olduğunu gösteriyor. Ancak, her iki durumun da ayrı özellikleri var. İş hayatımızı yürütürken, bu iki unsuru birbirine karıştırmadan, ilişkilerimizi daha iyi yürütmenin ve işletmelerimizin sürekliliğini sağlamanın yollarını aramalıyız” dedi.


Aile ve iş hayatını dengeli yürütmek gerektiğini, gerekirse bu konuda uzmanlardan ders alınabileceğini ifade eden Boydak, şöyle konuştu:

“KAYSO yönetimi olarak bizde, işlerin büyüklerden küçüklere, ailenin genç nesillerine nasıl sağlıklı devredileceğini hep konuşuyor, tartışıyoruz. Bu konuları neticede bizde yaşıyoruz. Şirketlerin başarısı ailelere elbette ki katkı sağlıyor, kişi başına gelirimizin artmasına ve topyekun zenginleşmemize katkı sağlıyor. Biz de, dünyadaki tüm şirketler gibi bireylerin ve devletimizin zengin olması yönünde gayret sarf ediyoruz. Tabii ki burada sürdürülebilirlik çok önemli. Bunu sağlamak için de, kardeşler arasındaki dayanışma çok önemli. Bu toplantımızın verimli olmasını diliyorum. Bu da, yine KAYSO’nun bir üniversite sanayi işbirliğidir. Oda olarak bilime kapımız sonuna kadar açıktır.”

Konuşmaların ardından, “İşte ve Ailede Şevkle Kazanmak, Özgürce Yaşamak İçin Doğan Cüceloğlu ile Bir Sohbet” gerçekleştirildi. Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, hayatından örnek vererek iletişimin önemine vurgu yaptı. Ailelere, çocuk yetiştirirken özgüven kazandırmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Editör: Haber Merkezi