İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan aynı zamanda ABD vatandaşı olan Furkan Doğan, Kayseri'de anıldı.

Merkez Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi'ndeki Furkan Doğan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen programa, Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, İstanbul'da düzenlenen Mavi Marmara anma programında oldu için yer alamadı. Talas Ak Partili yöneticileri ve Kayseri milletvekili adayları ile belediye yetkililerinin katıldığı anma töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İlçe Müftüsü Turgut Erhan, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlanan anmada konuşan Müftü Turgut Erhan, Furkan Doğan'ın cennetle müjdelenen insanlar arasında yer aldığını söyledi. Furkan Doğan'ın dedesi Mustafa Doğan, torununun ölümünden sonra felç geçirdiğini belirterek, "Ama şimdi şükür konuşabiliyorum ve zor da olsa yürüyebiliyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin" dedi. Konuşmaların ardından, Furkan Doğan ve şehitler için dualar okundu.

Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010'da İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda aralarında 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın da bulunduğu 9 Türk yaşamını yitirmişti.
Editör: Haber Merkezi